Aloitteellaan Toimittajat ilman rajoja haluaa vahvistaa journalismin asemaa eettisten sääntöjen noudattajana, journalististen metodien noudattajana ja riippumattomuuden takaajana.

Toukokuussa 2018 käynnistynyttä työtä tukevat ranskalainen uutistoimisto AFP, Euroopan yleisradioliitto EBU ja Global Editors Network (GEN). Kaikille avoimen kommentoinnin ohjeet löytyvät eurooppalaisen standardisointijärjestö CENin sivuilta . Kommentointiaika päättyy 18.10.2019.

Työskentelyn lopputuloksena julkaistaan CEN Workshop Agreement (CWA-dokumentti), jota voi luonnehtia standardin esiasteeksi. Lisätietoja CWA-dokumenttien roolista ja niiden suhteesta standardeihin löytyy Suomen Standardisoimisliiton verkkosivuilta .

Työryhmä arvioi, että luotettavan journalismin eurooppalaiset vaatimukset saadaan työstettyä valmiiksi vuoden 2019 loppuun mennessä.