Oulun kaupungin tarkoituksena on lanseerata Mun Oulu -nimisen kaupunkimediansa helmikuussa 2020. Ystävänpäivänä julkaistavan sivuston on tavoitteena olla ympäri vuorokauden päivittyvä uutispainotteinen verkkomedia.

Oulu on ensimmäinen suomalainen kaupunki, joka lähtee tällaiseen uudistukseen mukaan, kertoo kaupungin viestintäjohtaja Mikko Salmi Kalevassa.

Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajalan mukaan päätös kaupunkimedian perustamisesta tehtiin viranhaltijavalmistelulla eli käytännössä viestintäjohtaja Salmen päätöksellä.

Mikko Salmi on koulutukseltaan pappi. Hän on tullut viestintäjohtajan virkaan huhtikuussa 2019. Heti alkutöikseen hän ehti hankkimaan kaupunginjohtajalta huomiotaherättäneen huomautuksen törkeästä viestinnästä, kun hän sosiaalisessa mediassa loukkasi julkisesti vanhoillislestadiolaisia.

Salmi haluaa hakea JSN:n jäsenyyttä medialleen, mutta JSN tuskin sellaiseen suostuu.