Projektin akateemisena johtajana toimii LSE:n Global Media and Communications -oppiaineen professori Terhi Rantanen.

Jääskeläinen työskentelee tutkimushankkeessa toisena johtajana.

“Uutistoimistoja on tutkittu vain vähän, joten projektiin kohdistuu suurta kansainvälistä kiinnostusta. Tarkoituksena on luoda kokonaiskuva eurooppalaisista uutistoimistoista, etenkin siitä, mitkä ovat niiden liiketoiminnalliset näkymät”, Jääskeläinen valaisee MustReadissa.

Tutkimus tarkastelee 32 eurooppalaisen kansallisen uutistoimiston rakennetta ja ansaintamalleja. Yksi tutkimuskohteista on Suomen Tietotoimisto STT, joka on ajautunut vakaviin taloudellisiin vaikeuksiin, MustRead kertoo.

Jääskeläisen tutkimukselle on tulossa tukea myös Suomesta. Viestintäalan tutkimussäätiö on myöntänyt Terhi Rantasen nimissä olevalle hankkeelle rahoitusta – paljonko, sitä säätiö ei kerro.

Jääskeläinen toimi STT:n vastaavana päätoimittajana ja toimitusjohtajana vuosina 2004–2006.