Vuoden iskelmä -palkintoa tavoitteli yhteensä kahdeksan hittiä: Arttu Wiskarin Meidän biisi, Samun Hiljaisuus, Kaija Koo feat. Cheekin Nää yöt ei anna armoo, Lauri Tähkän Sinä olet Minun, Haloo Helsingin Hulluuden Highway sekä Tuntematon ja Antti Ketosen Olisitpa sylissäni.

Vuoden yhtye on Haloo Helsinki!

Vuoden yhtye -sarjassa ylivoimaisen voiton vei Haloo Helsinki! Yhtye napsi viidestä ehdokkuudesta kaksi palkintoradiota, kun Hulluuden Highway palkittiin vuoden albumina.

Vuoden viihdyttäjä -palkinnon vei viime vuoden tapaan Juha Tapio. Hän on kaikkien aikojen Iskelmä Gaala -voittaja peräti 12:lla palkintoradiollaan.

Vuoden naisartistiksi äänestettiin Kaija Koo, vuoden miesartistiksi Mikko Kuustonen ja vuoden tulokas/läpimurto -palkinto ojennettiin gaalassa Mikko Harjulle. Palkinnot perustuvat tammikuussa Iskelmän nettisivuilla järjestettyyn vuosiäänestykseen, johon osallistui 28 000 äänestäjää.

Vuosiäänestyksen ja Iskelmä Gaalan yhteistyökumppanina toimi tänä vuonna 90 vuotta täyttävä Teosto, joka palkitsi Vuoden Musiikintekijän, säveltäjä Petri Somerin.

Me Teostossa teemme työtä sen eteen, että Suomessa on hyvät edellytykset toimia ammattimaisena musiikintekijänä. Haluamme nostaa musiikintekijät keskiöön myös tässä gaalassa ja palkita tänään erityisen ansioituneen iskelmämusiikin tekijän. Tekijän, jonka lauluja esittävät eturivin artistit ja yhtyeet kuten Suvi Teräsniska, Laura Voutilainen, Neljänsuora ja Yölintu, ja jonka säveltämät laulut ovat useana vuonna olleet Iskelmän soitetuimpien kappaleiden listalla, perusteli valintaa palkinnon luovuttanut Teoston toimitusjohtaja Katri Sipilä.

Petri Somer on saanut aiemmin myös Pro Iskelmä -tunnustuspalkinnon.

Vuoden iskelmä:
Antti Ketonen/Olisitpa sylissäni
san: Lauri Tähkä, Sinikka Svärd
säv: Lauri Tähkä, Matti Mikkola
sov: Lauri Tähkä, Matti Mikkola

Vuoden naisartisti:
Kaija Koo

Vuoden miesartisti:
Mikko Kuustonen

Vuoden tulokas/läpimurto:
Mikko Harju

Vuoden yhtye:
Haloo Helsinki!

Vuoden viihdyttäjä:
Juha Tapio

Vuoden albumi:
Haloo Helsinki! – Hulluuden Highway

Iskelmän Legenda:
Reijo Taipale

Vuoden Musiikintekijä:
Petri Somer