Rantalakeus voitti Sanomalehtien Liiton järjestämässä Paikallislehtikilpailussa kerran viikossa ilmestyvien lehtien sarjan. Rantalakeus saa tuomaristolta kehuja pitkistä jutuista, osuvista otsikoista ja sosiaalisen median hyödyntämisestä. Tuomariston mukaan lehdessä kuuluu paikallisten ihmisten ja erityisesti nuorten ääni. Rantalakeus on ulkoasultaan ilahduttavan omannäköinen.

Sarjassa toiseksi sijoittui Kangasalan Sanomat ja kolmanneksi Sisä-Suomen Lehti Äänekoskelta. Yksipäiväisten lehtien verkkokilpailun voitti Siikajokilaakso.

Kaksi kertaa viikossa ilmestyvistä paikallislehdistä parhaana palkittiin Östnyland. Tuomaristo toteaa, että Östnyland on sisällöltään rohkea ja moniääninen lehti. Se tuo paikallista näkökulmaa globaaleihin aiheisiin. Tuomariston mukaan Östnylund tuo painetussa lehdessä ansiokkaasti esiin sosiaalista mediaa. Lehden käyttämä kieli on helppolukuista myös ei-natiiville lukijalle.

Toiseksi sijoittui Västra Nyland ja kolmanneksi Alasatakunta. Kaksipäiväisten lehtien verkkokilpailun voitti Västra Nyland.

Vähintään kolme kertaa viikossa ilmestyvien lehtien sarjan voitti Turussa ilmestyvä Åbo Underrättelser. Perusteluissa tuomaristo toteaa, että lehti yhdistää onnistuneesti paikalliset ja globaalit teemat. Tuomariston mukaan Åbo Underrättelserin juttujen kärjet ovat teräviä ja toimitus ottaa aihevalinnoillaan kantaa. Some ja verkkolehti nousevat hyvin esiin painetun lehden sivuilla.

Sarjan toiseksi sijoittui Raahen Seutu ja kolmanneksi Nokian Uutiset. Vähintään kolme kertaa viikossa ilmestyvien lehtien verkkokilpailun voitti kuusamolainen Koillissanomat.

Sanomalehtien Liiton jäsenlehtien henkilöstö sai tänä vuonna valita kilpailuun osallistuneiden paikallislehtien joukosta oman suosikkinsa. Vuoden 2017 Lehdistön ihannepaikallislehdeksi äänestettiin Rantalakeus.

Paikallislehtikilpailun painettuja lehtiä ja verkkolehtiä arvioineessa raadissa oli 14 journalistiopiskelijaa Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta. Raadin työtä ohjasi journalismin lehtori Sari T. Tiiro.

Paikallislehtikilpailuun osallistui 79 lehteä ja 37 verkkopalvelua. Parhaat paikallislehdet palkittiin Sanomalehtien Liiton Suurilla lehtipäivillä Oulussa 2.11.2017.