Lauri Nurmi (synt. 1980) on Aamulehden Lännen Mediassa työskentelevä politiikan toimittaja, joka työssään analysoi suomalaista valtapolitiikkaa kahdelle miljoonalle lukijalle.

Nurmi valmistui maisteriksi Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa poliittisen historian oppiaineessa. Politiikan toimittajana hän alkoi erikoistua perussuomalaisten sisäisten tapahtumien seuraamiseen vuonna 2014. Hän on osallistunut perussuomalaisten taustatilaisuuksiin, eduskuntaryhmän kesäkokouksiin ja vuosien 2015 ja 2017 puoluekokouksiin sekä seurannut perussuomalaisten eduskuntatyötä ja vaalikamppailuja.

Viime vuosina Nurmi on kirjoittanut lukuisia valtakunnan ykkösuutisiksi nousseita politiikan skuuppeja niin puolueiden sisäisistä valtakamppailuista, ulko- ja turvallisuuspolitiikasta kuin työmarkkinapolitiikasta. Perussuomalaisten hajoamisen historia on hänen ensimmäinen kirjansa.