Vuoden 2017 paras kaupunkilehti on Kuopion Kaupunkilehti. Tuomariston mukaan Kuopion Kaupunkilehti on runsas ja omaleimainen lehti, joka nostaa tuoreella otteella esiin esimerkiksi päättäjiä ja päätöksentekoon liittyviä ilmiöitä.

Toiseksi kilpailussa sijoittui Epari ja kolmanneksi Uusi Rovaniemi.

Kymmenen parhaan kaupunkilehden joukkoon sijoittuivat lisäksi Itäväylä, Karjalan Heili, Lounais-Lappi, Länsiväylä, Suur-Jyväskylän Lehti, Tamperelainen ja Turkulainen.

Vuoden parhaaksi verkkolehdeksi valittiin Epari.

Kaupunkilehtikilpailun raatiin kuului tänä vuonna Turun ammattikorkeakoulun journalismin opiskelijoita ohjaajanaan Simo Ahtee sekä päätoimittajat Mikko Lindroos ja Laura Ääri.

Vuoden kaupunkilehtijutun kirjoitti Tiina Nousiainen

Kaupunkilehtijuttukilpailun voitti päätoimittaja Tiina Nousiaisen Lounais-Lappi -lehdessä julkaistu juttu 12-vuotias torniolaispoika ei mene enää kouluun. Juttu käsittelee tuttua aihetta tuoreella, omaperäisellä ja tunteita herättävällä otteella. Se kuvailee lapsen kiusaamiskokemusta niin seikkaperäisesti kuvaillen, että lukija kokee surullisen ilmiön tunnetasolla. Jutussa avataan kiusaamisen seurauksia poikkeuksellisen konkreettisesti lapsen ja koko perheen näkökulmasta.

Juttukilpailun toisen palkinnon sai Uusi Rovaniemi -lehden toimittaja Greta Virranniemi jutullaan Titiuu Guassi-planeetalta. Kolmanneksi kilpailussa tuli Eparin päätoimittaja Laura Syväojan juttu Intuitio ohjaa Simo Valakaria

Voittajat valitsi päätoimittaja Aija Pirinen.

Johanna Erjonsalo kuvakisan voittaja

Valokuvaaja Johanna Erjonsalon ottama kuva Helsingin Uutisten juttuun Olen miettinyt kuolemaa koko ajan on valittu Vuoden kaupunkilehtikuvaksi. Kuva on pysähdyttävä ja sen rohkean tiukka rajaus toimii loistavasti. Samuli Putron katse pysähdyttää ja kuva yhdessä otsikon kanssa lähes vaatii lukemaan jutun.

Toiselle sijalle tuli Päivi Tuovisen Länsiväylässä julkaistu kuva jutussa Vesi ja hyvä porukka vetävät treenaamaan.

Kolmanneksi sijoittui Riina Sydänmaanlakan kuva Suur-Jyväskylän Lehden jutussa Kauppakatua ravattiin jo silloin edestakaisin.

Parhaat kaupunkilehtikuvat valitsi I-Medioiden lehtikuvaaja Eetu Sillanpää.

Sanomalehtien Liiton jäsenlehtien henkilöstö sai tänä vuonna valita kilpailuun osallistuneiden kaupunkilehtien joukosta oman suosikkinsa. Vuoden 2017 Lehdistön ihannekaupunkilehdeksi äänestettiin Epari.