Alueen päällikkö vastaa alueensa henkilöstöstä, taloudesta, strategian toteuttamisesta sekä journalismin ja toiminnan kehittämisestä.

Vuoden loppuun saakka Ylen Mikkelin ja Savonlinnan toimitukset ovat osa Yle Itä-Suomen kokonaisuutta. Jatkossakin Yle Mikkeli ja Savonlinna tekevät kuitenkin sisältöjä Itä-Suomeen. Keski-Suomen ja Etelä-Savon toimitusten yhteisellä esimiehellä pyritään lisäämään toimitusten välistä joustavaa yhteistä tekemistä ja liikkuvaa työtä.

Aki Karjalainen on työskennellyt aikaisemmin Pohjois-Suomen päällikkönä Yle Oulussa ja Yle Kajaanissa ja sitä ennen Radio Kajauksen toimitusjohtajana ja vastaavana päätoimittajana.

Ylen Jyväskylän sekä Mikkelin ja Savonlinnan toimitukset vastaavat alueensa uutis- ja ajankohtaistoiminnasta radioon, verkkoon ja televisioon. Toimitukset tuottavat alueellisia tv-uutisia ja Suomen kuunnelluimman radiokanavan Yle Radio Suomen lähetyksiä alueelleen joka arkipäivä.