Tasavallan hallitus teki asetuksen, jonka turvin valtio voi antaa kolme miljoonaa euroa MTV:n TV-uutisten tukemiseen. Päätöstä ei voida hyväksyä, koska MTV:n omistaa ruotsalainen upporikas pörssiyhtiö Bonnier. Sen kuuluisi itse rahoittaa osakkeenomistajana yhtiönsä toiminnot kuten muutkin yksityisen alan yhtiöt tekevät.

Yleisradiota valtio tunnetusti rahoittaa pakkoverolla, jota peritään niin yksityisiltä kansalaisilta kuin osakeyhtiöiltäkin. Pakkoveron seurauksena valtio voi ohjata Yleisradiota kuten parhaaksi näkee. Ylen rahoitusmalli on räikeässä ristiriidassa riippumattoman sananvapauden kanssa.

Suomen Tietotoimisto, jonka omistavat lähes kokonaan kotimaiset pörssiyhtiöt Sanoma, Alma Media ja Keskisuomalainen, on ajautunut talousvaikeuksiin mediamurroksen seurauksena. Mediatalot ostavat uutispalveluja entistä vähemmän. Nyt eräät tahot ovat alkaneet vaatia yhteiskunnan rahoja STT:n tukemiseen. Mitä varten?

On täysin kestämätöntä ja kilpailun vääristämistä, jos valtio ryhtyy rahoittamaan pörssiyhtiöiden omistamaa uutistoimistoa. Rahoituksesta vastaaminen kuuluu omistajille, ei veronmaksajille. Mediayhtiöiden tulee pystyä toimimaan markkinatalouden ehdoin. Moniarvoinen tiedonvälitys ja sananvapaus toteutuvat parhaimmin kun markkinassa pääsevät toimimaan uudet tekijät, jos nykyisillä toimijoilla eivät taidot ja rahat riitä.