Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminta palkittiin keskiviikkona 27.9. Society for News Design Scandinavian (SNDS) järjestämässä pohjoismaisessa median ulkoasukilpailussa Kööpenhaminassa. Kilpailussa arvioitiin vuonna 2016 julkaistuja juttuja.

Kilpailussa oli mukana kaksi Ylen Plus-deskin ja Uutis- ja ajankohtaistoiminnan tiimien yhteistyössä toteuttamaa verkkojournalismin työtä: Salaman synty, joka sai sarjassaan hopeaa sekä Mikkelin pamaus, joka sai sarjassaan pronssia.

Dataprojekti-sarjassa palkittiin Salaman synty. Salamahavaintoja ja satelliittikuvia hyödyntävä juttu muovautuu käyttäjän sijainnin perusteella. Salaman synnyn tekijät olivat meteorologi Matti Huutonen, toimittaja Ilpo Pajunen, tuottaja Mika Pippuri, graafikko Katju Aro ja koodari Ville Juutilainen.

Tarinankerrontasarjassa palkittiin Mikkelin pamaus, joka on Mikkelin 1986 panttivankidraaman kolmiulotteinen rekonstruktio, jossa on mukana myös virtuaalitodellisuustekniikkaa. Mikkelin pamauksen tekijät olivat toimittaja Riina Kasurinen, koodari Ville Juutilainen ja graafikko Eetu Pietarinen.

“Systemaattinen työ verkkojournalismin ja kerronnan kehittämiseksi näkyy. Uskomme vahvasti siihen, että parasta jälkeä syntyy eri ammattikuntien – koodarien, graafikoiden, toimittajien, kuvaajien ja vaikkapa meteorologien – tiiviistä yhteispelistä ja yhteisestä ideoinnista”, sanoo Ylen uutis ja ajankohtaistoiminnan päätoimittaja Riikka Venäläinen.

Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnan Plus-deski on vuonna 2013 perustettu seitsemänhenkinen työryhmä, joka tekee yhdessä muiden Ylen Uutis- ja ajankohtaistiimien kanssa visuaalista ja syventävää verkkojournalismia.

Society for News Design Scandinavia palkitsee vuosittain julkaisujen ulkoasuja. SNDS:n jäseniä ovat pohjoismaiset aikakaus- ja sanomalehdet sekä nettijulkaisut. Kilpailussa oli mukana tänä vuonna yhteensä 512 juttua, joista 114 digitaalisen median sarjoissa.