Jokinen,58, on työskennellyt vuodesta 2010 Aamulehden vastaavana päätoimittajana, sitä ennen Satakunnan Kansan vastaavana päätoimittajana ja kustantajana sekä päällikkötehtävissä Helsingin Sanomissa. Hän on koulutukseltaan HuK.

Yhtiön hallitus painotti valinnassa nimenomaan Jokisen pitkää journalistista kokemusta.

“Tehtävässä menestyminen edellyttää suomalaisille merkityksellisen ja laadukkaan uutis- ja ajankohtaisjournalismin tekemisen tahtoa. Uutistoiminnan vetäjällä pitää olla myös kykyä johtaa suurta uutisorganisaatiota ja ohjata laadukkaan ja riippumattoman journalistisen työn linjauksia. Jouko Jokinen täyttää nämä edellytykset parhaalla mahdollisella tavalla”, sanoo Ylen hallituksen puheenjohtaja Thomas Wilhelmsson.

“Epävarmassa ja muuttuvassa maailmassa luotettavat uutiset säilyttävät arvonsa ja niiden merkitys vain korostuu. Tehtävämme on tuottaa uutta ja tarkistettua tietoa”, sanoo johtajaksi ja vastaavaksi toimittajaksi nimitetty Jouko Jokinen.

“Haluan olla rakentamassa vielä laadukkaampaa ja kaikille suomalaisille tärkeää uutispalvelua. Henkilökohtaisesti olen iloinen saadessani tällaisen mahdollisuuden. Tehtävä ei tule olemaan helppo, sillä Yleen kohdistuu suuria odotuksia ja toiveita. Otan tehtävän uteliain ja nöyrin mielin vastaan”, sanoo Jokinen.

“Jouko Jokisella on merkittävä rooli uutisorganisaation kehittämisessä, ja hän tuo tuoretta näkemystä myös yhtiön johtamiseen. Olemme arvostettu edelläkävijä eurooppalaisten yleisradioyhtiöiden joukossa, ja tätä asemaa haluamme vahvistaa”, sanoo toimitusjohtaja Lauri Kivinen.

Ylen uutistoiminnan johtaja vastaa suomenkielisestä uutis- ja ajankohtaistoiminnasta. Hän toimii yksikön vastaavana toimittajana ja Ylen johtoryhmän jäsenenä. Hän raportoi Ylen toimitusjohtajalle Lauri Kiviselle.

Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtajan tehtävää on hoitanut 1.6.2017 lähtien Marit af Björkesten vt. johtajana.

Katso video