Parhaita tubettajia palkitaan yhteensä jopa 11 kategoriassa. Ehdokkaiden joukossa on myös tubemaailman uusia tulokkaita. Sita Salminen on ehdolla Vuoden lifestylekanava -kategoriassa ja Miklu Vuoden tähtilupaus -kategoriassa. Molemmat ovat ehdolla myös Vuoden vloggaaja -kategoriassa.

– Raati pyrki valitsemaan ehdolle kuluneen vuoden aikana ansioituneita tai suuren työn tehneitä tubettajia. Raati kiinnitti paljon huomiota videoiden laatuun, omaperäisyyteen sekä etenkin siihen, millaista kanavan toiminta on ollut viimeisen vuoden aikana, kertoo raadin puheenjohtaja ja suomalaisten tubettajien yhdistys Tubecon ry:n toiminnanjohtaja Anni Suvisuo.

– Tubetus on kasvavassa suosiossa myös aikuisten keskuudessa, joten oma kategoria oli luonnollinen ratkaisu Tubecon ry:n hallitukselta. Tulemme lisäksi itse tapahtumassa satsaamaan myös aikuisille suunnattuun ohjelmistoon. Palautteen perusteella esimerkiksi vanhemmat kaipaavat tietoa tubekulttuurista, toteaa Tubeconin toiminnanjohtaja Krista Huovinen.

Tubettajat valitsevat voittajat jokaisessa 11 kategoriassa. Lisäksi fanit pääsevät antamaan äänensä Yleisön suosikki -kategoriassa. Yleisön suosikki -kategorian ehdokkaat julkaistaan ja äänestys avataan pe 7.7. mennessä Ilta-Sanomien sivuilla.