SuomiAreenan avajaispäivä starttasi juhlavasti, kun Satakunnan lennosto suoritti ylilennon yhdellä Hornet-monitoimihävittäjällä SuomiAreenan avajaisissa. Ylilentoa seurasi Porin torilla useita satoja ihmisiä.

– Komea päivä veti komeasti väkeä. Yksittäisistä tilaisuuksista eniten katsojia keräsivät muun muassa Perussuomalaisten ja Sinisen tulevaisuuden puoluepäivät. Myös Suomi 100 vuoden päästä -keskustelusarjan ensimmäinen osa oli yleisömenestys, kertoo SuomiAreenan vastaava tuottaja Mari Haavisto MTV:ltä.

SuomiAreenassa on tänä kesänä ennätysmäärä puhujia, yhteensä 950 henkilöä yli 170 keskustelutilaisuudessa. Yksi tulevan viikon kohokohdista on keskiviikkona 12.7. järjestettävä tasavallan presidentti Sauli Niinistön haastattelutunti, jossa kansalaiset pääsevät kysymään presidentiltä ajankohtaisia kysymyksiä. Viikon aikana keskustelulavoilla ääneen pääsevät muun muassa Tarja Halonen, Jyrki Katainen, Risto Siilasmaa, Saara Aalto sekä Minna Helle.

Runsaasta ohjelmatarjonnasta voi valita omat suosikkinsa uuden SuomiAreena-mobiilisovelluksen avulla. Sovellus on ladattavissa App Storesta ja Google Play -kaupasta.

SuomiAreenasta tehdään suoria tv-lähetyksiä MTV3-kanavalle yli 20 tuntia. Huomenta Suomi lähetetään Porista maanantaista perjantaihin klo 6.55–9.00 ja illan uudistuneet suorat tv-lähetykset lähetetään klo 19.30–20.30 ja 20.30-21.00. MTV3-kanavalla esitetään myös tiistaina 11.7. klo 22.35 SuomiAreena: Presidentin haastajat ja keskiviikkona 12.7. kello 22.40 SuomiAreena: Tasavallan presidentin haastattelutunti.

SuomiAreenan järjestävät MTV ja Porin kaupunki 10.–14.7.2017.