Tryg valittiin myös parhaiten menestyneeksi mainostajaksi kahdella eri mainoksella Tanskassa ja Norjassa. Vakuutus- ja rahoitusalan mainonta nähdään yleensä haastavana, koska kuluttajia on vaikea saada kiinnostumaan alan mainonnasta. Erityisesti tässä valossa Trygin saavuttamat tulokset ovat erittäin hienot.

Suomalainen voittaja

Samsung Craftmanship -mainos on voittaja Suomessa. Samsung haluaa kertoa mainoksella testaavansa tuotteensa läpikotaisin, jolloin asiakkaat voivat olla varmoja tuotteiden laadusta. Laboratorioympäristössä kuvatut laatua henkivät mainokset voivat olla tylsiä, mutta tämä mainos on todella toista maata. Pilke silmäkulmassa ja hyvä musiikkivalinta tekevät mainoksesta ja tuotemerkistä modernin ja hyväntuulisen.

”Tätä mainosta on miellyttävää katsoa. Katsojalle tulee hyvä mieli, kun näkee Samsungin uurastavan valmistamiensa tuotteiden laadun eteen. Musiikkivalinta antaa samalla vaikutelman, että mainos ja tuotemerkki eivät ota itseään liian vakavasti”, Kantar Millward Brownin Pohjoismaiden asiakkuusjohtaja Per Vesterbæk sanoo.

”Olemme iloisia siitä, että päätöksemme avata tarina tuotteiden ja kovan työn takana koskettaa pohjoismaisia kuluttajia. Uskon, että ihmiset haluavat yhä enenevässä määrin tietää, mistä päivittäin käyttämämme tuotteet tulevat ja kuka on niiden takana”, sanoo Eva Carrero, Samsungin globaali markkinointijohtaja.

Voittajat loistavat jokaisella osa-alueella

Per Vesterbækin mukaan kaikkia neljää voittajaa yhdistää kaksi asiaa:

”Kaikille neljälle mainokselle on yhteistä selkeä juoni ja kiinnostava tarina. Pohjoismaiden voittaja on norjalainen Tryg mainoksellaan Livbøye (Pelastusrengas). Mainosvideo on vahva, tunteikas ja se on lähellä oikeaa elämää. Iäkäs mies saapuu rannalle koiransa kanssa ja huomaa, että rannan pelastusrengas on kadonnut. Hän näkee kauempana rannassa ryhmän teini-ikäisiä, jotka näyttävät rellestävän rannalla, ajavan mopoilla ja pitävän kovaa ääntä. Hän lähestyy nuoria harmissaan siitä, että nuoret leikkivät pelastusrenkaalla. Meneekö ihosi kananlihalle, kun näet iäkkään miehen lähestyvän nuoria ja huomaavan, että nuoret ovat pelastaneet miehen hukkumiselta? Se, että Tryg on mukana vastaamassa rannan turvallisuudesta, koskettaa katsojia. Mainoksessa on myös erinomaisen hienovarainen viittaus tuotemerkkiin mainoksen alussa, kun vanha mies huomaa pelastusrenkaan olevan poissa. Mainostestauksen mukaan suhteellisen harva katsoja jättää mainoksen katsomatta, ja nekin jotka tekevät niin, yhdistävät mainoksen silti Trygiin.”

Katso Trygin mainos täältä.

Miten digitaaliset mainosvideot menestyvät?

Millward Brown on tähän päivään mennessä tehnyt yli 5 000 Link for Digital -testiä. Olemme listanneet kymmenen kultaista oppia, jotka perustuva saatuihin tutkimustuloksiin:

Brändäys on tärkeämpää kuin koskaan – tuo tuotemerkki esiin heti mainoksen alussa.

Sosiaaliseen mediaan sopiva – mainoksen pitää toimia myös ilman ääniä.

Vältä kuormittamista usealla viestillä – myönteinen mielikuva saattaa riittää viestiksi.

Herätä mielenkiinto heti ensimmäisellä sekunnilla koukuttaaksesi katsojat.

Kerro tarina.

Harkitse erikoistehosteiden tai vahvan ja ainutlaatuisen tyylin käyttöä.

Harkitse sellaisen musiikin käyttöä, joka innostaa ihmisiä ja johon ihmiset voivat samaistua. Anna musiikin olla osa tarinaa tai kertoa itse tarina.

Mainoksen tulee olla juuri oikean pituinen.

Käytä huumoria – se tuo katsojille hyvän mielen.

Tunne ihmiset, joille viestit mainoksella – koskettaako mainoksen idea tarpeeksi vahvasti kohderyhmää? Onko se brändisi tyylinen?

Ostetun online-videon näyttö on vahva: Kantar Millward Brownin MarketNorms-tietokanta osoittaa, että online-video nostaa esimerkiksi tuotemerkin suosiota ja ostohalukkuutta enemmän kuin perinteiset online-mainonnan muodot. Yksi online-videon päävahvuuksista on vähän televisiota katsovien tavoittaminen. Ero online-videoiden toimivuudessa on kuitenkin huima: Parhaiten menestyvät mainokset tuovat kahdeksan kertaa tehokkaammin huomioarvoa tuotemerkille.

Link-testaus digitaalisille mainoksille

”Koska digitaalinen mainonta kasvattaa osuuttaan mediabudjeteissa, digitaalisesta tehokkuudesta tulee entistä tärkeämpää markkinoinnin investoinnin tuoton kasvattamisessa. Digitaaliset videomainokset testataan YouTuben tai Facebookin live-ympäristössä. Tämä auttaa selvittämään katsojien käyttäytymistä ja selvittämään, kuinka paljon mainosta katsotaan. Tämän tiedon avulla pystymme analysoimaan investoinnin tehokkuutta”, Per Vesterbæk kertoo.

”Link-tuotesarja sisältää työkaluja television ja eri digitaalisten kanavien arviointiin. Näiden ratkaisujen avulla pohjoismaiset mainostajat saavat tietää tarkalleen, miten heidän mainosvideonsa toimivat ja mitä heidän tulee tehdä mainontansa parantamiseksi”, Per Vesterbæk tiivistää.