Hallitus esittää lisäbudjetissa miljoonan euron tukea yleisen edun tv-kanavien uutis- ja ajankohtaistoiminnan tukemiseen. Lisäksi tarkoitukseen voidaan ohjata median innovaatiotuesta jääneitä rahoja.

Päätös perustuu kansanedustaja Harry Harkimon työryhmän ehdotukseen, jossa tarjottiin kahdeksan miljoonan euron valtionapua. Sen mukaiset ohjelmistokriteerit täyttää vain MTV3.

”Näin valikoiva valtiontuki tuskin vastaa EU:n valtiontukisäännösten vaatimuksia. Tällainen tukimalli sopii hyvin huonosti monikanavaiseen mediakilpailuun. Kyse ei ole myöskään niin korvaamattomasta palvelusta markkinoilla, että valtion olisi syytä ostaa sitä yksityiseltä yritykseltä julkisella palveluvelvoitteella”, Kangaskorpi perustelee.

”Hallitus on juuri päättänyt käynnistää laajan mediapoliittisen ohjelman tekemisen, jossa katsotaan media-alaa kokonaisuutena. Sen hyvä tavoite on varmistaa suomalaisen median monimuotoisuus. Siihen nähden tämä yksittäinen pisteratkaisu on todella ristiriitainen ja hämmennystä herättävä”, toteaa Medialiiton toimitusjohtaja Jukka Holmberg.