Hän totesi, että ei voida ajatella, että Ylen sananvapauteen, poliittiseen painostukseen ja johtamiseen liittyvät ongelmat ratkeavat vain päätoimittaja Atte Jääskeläisen potkuilla.

MTV:n nettiuutisessa todetaan, että ”on se riski, että ajatellaan, että tämä oli nyt tässä. Mutta se ei pidä yhtään paikkaansa. Ei ihminen toimi yksin jollain tavalla, vaan muut ihmiset vähintään sallivat sen, Korhonen sanoo. Muilla ihmisillä Korhonen tarkoittaa erityisesti Ylen toimitusjohtajaa Lauri Kivistä. ”

”Jos päätoimittajan ja toimitusjohtajan roolit menevät sekaisin – kuten ne Korhosen mukaan ovat menneet Jääskeläisen taipuessa painostukseen – Kivisen täytyisi tarkastella toimintaansa.”

Myös Wilhelmsson tarkasteluun

Sosiaalisessa mediassa ja keskutelupalstoilla on voimakkaasti nostettu esiin myös hallituksen puheenjohtaja Thomas Wilhelmssonin rooli. Hallituksen puheenjohtaja on osakeyhtiölain mukaan viime kädessä vastuussa, miten johdon toimia arvioidaan ja millaiset johtajat hän valitsee. Erityisesti on nostettu tapetille Wilhelmssonin poliittinen tausta, joka vaikuttaa ratkaisuihin. Wikipedian mukaan hän on ollut entisen SKDL:n jäsen eli äärivasemmistolainen.

Hän on tilannut muutama viikko sitten julkistetun Yle-raportin professori Olli Mäenpäältä, joka on puolestaan taustaltaan taistolainen Olli Ainolan kolumnin mukaan.