”Yhteistyö Navigatorin kanssa on meille mahtava mahdollisuus. Se nostaa meidät kansainväliseksi toimijaksi, mihin pyrimme myös strategiassamme. Navigator on maailmanluokan osaaja vaativassa maineenhallinnassa, joten opimme paljon ja olemme loistavassa seurassa. Jo nyt olemme luoneet hyötyä suomalaisille ja kansainvälisille asiakkaillemme. Navigatorin kautta saamme tukikohdan myös Lontooseen”, sanoo Tekirin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Harri Saukkomaa.

”Olemme innostuneita tästä kumppanuudesta. Tekir ja Navigator ovat erittäin samanlaisia toimistoja: palveluissamme ja liiketoimintamme kehittymisessä on paljon yhtymäkohtia. Isoin yhtäläisyys on kuitenkin kunnianhimoisessa asenteessamme, sillä kummassakin yrityksessä tehdään erittäin omistautuneesti töitä asiakkaan parhaaksi”, Navigatorin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Jaime Watt sanoo.

Suomen ja Kanadan välisissä suhteissa vuosi 2017 on kiinnostava monin tavoin. Kanadan ja EU:n välinen CETA-vapaakauppasopimus hyväksyttiin alkuvuodesta Euroopan parlamentissa. Toukokuussa Suomi saa Arktisen neuvoston puheenjohtajuuden Yhdysvalloilta. Näiden lisäksi Suomi juhlii 100 itsenäisyyden vuotta samalla kun Kanadan perustamisesta tulee kuluneeksi 150 vuotta.

Tekirin ja Navigatorin yhteistyö on konkretisoitunut tämän kevään ajan konsulttivaihtona. Toimistot järjestivät Helsingissä seminaarin CETA-sopimuksesta: seminaarin puhujina olivat ulkomaankauppa- ja teollisuusministeri Kai Mykkänen, Kemiran toimitusjohtaja Jari Rosendahl sekä Kanadan suurlähetystöstä Senior Trade Commissioner Francis Uy. Tekirin neuvonantaja Anu Kuistiala moderoi paneelikeskustelun.

Navigatorilla on viisi toimistoa Kanadassa sekä yksi toimisto Lontoossa Englannissa. Kanadan ja Iso-Britannian lisäksi Tekir palvelee kansainvälisesti myös Ruotsissa kumppanitoimistonsa Paues Åbergin kautta.