”Päätimme jättää option sopimuksen jatkamisesta käyttämättä. Sopimus ei uusilla ehdoilla olisi ollut liiketoiminnallisesti kannattava. Meillä on Liigan mediatuotteen kaupallistamiseen markkinan paras asiantuntemus, ja oikealla hinnalla olisimme pitäneet Liigan sisältövalikoimassamme”, Nelonen Median liiketoimintajohtaja Kari Laakso sanoo.

Nelonen Media näyttää vielä tulevan kauden 2017–2018 kaikki Liiga-pelit kuten aikaisemminkin. Jo 2000-luvun alkupuolella alkanut yhteistyö Liigan kanssa jatkuu hyvässä hengessä sopimuskauden loppuun asti.

”Liigasta luopuminen oli meille strateginen päätös. Se antaa Nelonen Medialle lisää taloudellista liikkumatilaa ja parantaa mahdollisuuksiamme investoida erityisesti kotimaiseen viihteeseen. Tavoitteenamme on kiihdyttää merkittävästi kasvua sekä Ruudussa että televisiokanavilla”, Kari Laakso painottaa.

Maksullinen sisältö on myös jatkossa merkittävä osa Ruudun strategiaa. Ruudun tuorein menestys on kansainvälinen menestyssarja Pako, jonka avausjakson katsoi huhtikuun alussa maksullisessa Ruutu+:ssa ennätysyleisö. Esimerkkinä uudenlaisista kotimaisista viihdesisällöistä on Helsingin Sanomien toimittajien kirjoittamaan Keisari Aarnio -kirjaan pohjautuva draamasarja, joka näytetään Ruudussa ensi vuonna. Myös Ilta-Sanomien kanssa yhteistyössä tuotetut urheilusisällöt ovat Ruudussa erittäin suosittuja.