Valinnan tekivät ADC*E:n kuuluvien 20 eurooppalaisen jäsenjärjestön edustajat. Valinta julkistettiin Vuoden Huiput 2016 -gaalassa 27.4.2017. Grafian Vuoden Huiput -kilpailu on osa ADC*E-verkostoa.

Ami Hasan on hasan & partners Groupin hallituksen puheenjohtaja ja perustaja. Yhtiö toimii Suomen ohella Ruotsissa ja Alankomaissa. Ami Hasan on perustanut useita yrityksiä ja tuomaroinut lähes kaikissa merkittävissä kansainvälisissä luovan alan kilpailuissa, kuten Cannes Lionsissa ja D&AD:ssa.

Ami Hasan kertoo olevansa otettu valinnastaan. “Markkinointiviestinnän alaa kohtaa yhä suurempi kilpailu konsultti- ja teknologiayritysten suunnasta. Vanhat raja-aidat kaatuvat ja meidän on tuotava luovaa ajattelua, suunnittelua ja tarinankerrontaa asiakkaiden kaikkiin kuluttajakohtaamisiin”, kertoo Hasan alan tämänhetkisistä haasteista.

Ami Hasan kertoo olevansa ei-poliittinen, mutta kannattavansa lämpimästi yhtenäistä Eurooppaa ja sen mahdollistamaa sujuvaa kanssakäyntiä eurooppalaisella tasolla. Hänen mielestään virkamiehet ja poliitikot eivät tee Euroopasta yhtenäistä, vaan yhtenäisyys syntyy käytännössä, ruohonjuuritasolla yksittäisten kansalaisten, järjestöjen ja yritysten toimesta.

ADC*E:n Hasan haluaa avautuvan yhä enemmän kaikkien alojen luovien suunnittelijoiden suuntaan ja saavan entistä suuremman tunnettuuden ja näkyvyyden. Aiemmin ADC*E:n presidentteinä ovat toimineet Amir Kasseinin (2012–2017) lisäksi mm. John Hegarty (UK) ja Franco Moretti (Italia).

Suomessa ADC*E:ta edustaa Grafia ry.