”Strategiansa mukaisesti Yle luo tilaa erilaisille ajatuksille ja yhteisille kokemuksille. Haastekilpailumme tähtää myös siihen, että teemme Suomesta yhä paremman paikan elää”, sanoo kilpailun päätuomarina toimiva Ylen julkaisujohtaja Ismo Silvo.

“Avarakatseinen yhteiskunta tarvitsee visionäärejä. Yle kutsuu nyt villeimmät ideat ja terävimmät kehittäjät mukaan. Valitsemme meille jätetyistä ideoista kiinnostavimmat jatkojalostukseen ja toteutamme parhaan idean. Hanke sopii hyvin Ylelle, jonka tavoite on tarjota suomalaisille maailman parasta julkista palvelua myös ensi vuosikymmenellä”, sanoo hankkeen päällikkö Anssi Komulainen.

Kilpailussa haetaan myös uudenlaisia kerronnan muotoja ja journalismin mahdollisuuksia. Yle haluaa näiden kokeilujen perusteella laajentaa ymmärrystään siitä, mihin digitaalinen mediakenttä on matkalla ja mitä käyttäjät medialta tulevaisuudessa odottavat.

Yle toteuttaa Beta Challengen yhteistyössä Helsingin kaupungin ja Taideyliopiston Luova ja osallistava Suomi -hankkeen kanssa.

Yle Beta Challengen tärkeät päivämäärät

Yle järjestää Beta Dayn Helsingissä 24.4.2017, päivässä keskitttään Yle Beta Challenge -haastekilpailun aihepiireihin. Keynote -puhujana on tulevaisuustutkija Ilkka Halava.

Match Making -tilaisuus pidetään 3.5.2017. Tilaisuudessa etsitään tiimikumppaneita toteuttamaan ideoita haastekilpailuun.
Hakuaikaa kilpailuun on 15.5.2017 asti.

Esiraati valitsee kiihdyttämöviikolle viisi finalistia, joille toimitetaan tieto valinnasta 19.5.2017
Ylen julkaisujohtaja Ismo Silvo valitsee finalisteista voittajan. Voittajakonsepti saa 20 000 euroa idean toteutukseen. Voittaja julkistetaan 7.6.2017 menness