Myös Jaajon, Annin ja Perälän luotsaama Radio Suomipopin Aamulypsy äänestettiin parhaaksi radio-ohjelmaksi kuudetta kertaa. Vuoden parhaaksi valtakunnalliseksi radioksi tuomaristo valitsi Radio Suomipopin. Tuomaristo jakoi kiitosta kanavan pitkäjänteisestä työstä, josta todisteena jatkuva kasvu lukujen valossa. 

– Jos palkinto ei tuntuisi missään, niin olisi varmaan parempi lopettaa. Radiota tehdään aina suurella sydämellä ja yleisölle. Radio on siitä hieno väline, että se on aina arvostanut kuuntelijoita. Siksi myös tämä yleisön äänestämä palkinto lämmittää joka kerta, Linnonmaa totesi ja vakuutti jatkavansa yleisön viihdyttämistä radiossa vielä pitkään.

Vuoden kotimaiseksi radiobiisiksi yleisö äänesti Tuure Kilpeläisen ja Kaihon karavaanin Autiosaari-kappaleen. Radioasemien tuomaristo taas noteerasi räjähdysmäisesti maailmallakin maineeseen nousseen Alman valitsemalla tämän vuoden kotimaiseksi radioartistiksi.

Paikalliset radiokanavat huomioitiin RadioGaalan palkintojenjaossa tänä vuonna aiempaa laajemmin. RadioMedian toimitusjohtaja Stefan Möllerin mukaan tavoitteena on huomioida hyvä radiomarkkinatilanne ja jakaa ansaittua arvostusta myös menestyneille paikallisille ja alueellisille radiolle.

– Osa paikallisradioista on omalla alueellaan taloudellisesti ja kuuntelijamäärillä mitattuna prosentuaalisesti vähintään yhtä menestyneitä kuin menestyneet valtakunnalliset kanavat. Kenttä on laaja ja erot kilpailijoiden kesken ovat jatkuvasti kaventuneet.

Viidessä eri kategoriassa palkittiin voittajat valtakunnallisen tason lisäksi paikallisradiokanavilta. Vuoden paikallisen radiojuontajan voiton vei Radio Mikkelin Ali Elkharam ja Vuoden paras paikallinen radio-ohjelma oli FUN Radion Tampereenkiäliset uutiset. Vuoden paikallinen radio löytyy Pohjois-Pohjanmaalta, jossa Radio Pooki keräsi tuomaristolta kiitosta siitä, että se onnistui hyödyntämään paikallisuutta oikealla tavalla eri tapahtumilla sekä erinomaisesti toimitetulla ohjelmalla.

Vuoden radiopromootioksi valittiin Bassoradion NOST€. Pieni tekijä onnistui tekemään suurta ja inhimillisesti kohottavaa sekä tavallisuudesta poikkeavaa sisältöä erottautuen kilpailijoista. Vuoden radiomyyntikategoriassa Bauer Median myyntitiimit pokkasivat voitot sekä valtakunnallisesti että paikallisesti. Jyväskylän tehokas myyntitiimi takoi vahvaa kasvua euromääräisesti ja valtakunnan tiimi onnistui nousemaan poikkeuksellisiin kasvulukuihin monella tasolla.

Yli 30 vuotta Suomessa vaikuttaneen kaupallisen radion historia on tarjonnut vuosikymmenien ajan työmaan useille alan ammattilaisille. RadioGaala nosti Hall of Fameensa kaupallisessa radiossa ainutlaatuisen laajaan ja pitkän uran tehneen, ”radioiden rautarouvaksikin” kutsutun Leena Puntilan. Elämäntyö-palkinnolla palkittiin paikallisradion ja erityisesti Radio Ramonan suuri vaikuttaja Pekka Wallenius. Toinen elämäntyöpalkinto ojennettiin Jami Kanaselle, jonka laaja ura kaupallisissa radioissa on kestänyt lähes 30 vuotta.