Vuosittaisessa Editkilpailussa jaettiin voitot yhteensä 11 eri toimituksellisessa sarjassa. Edit on kilpailu, johon voivat osallistua paitsi Aikakausmedian jäsenkustantajien lehdet, niin myös näihin lehtiin työskentelevät freelancerit. Kahdessa pääsarjassa on huomioitu erikseen jäsenistön kolme suurinta lehtiryhmää; yleisölehdet, ammatti- ja järjestölehdet seä asiakaslehdet.

Asiakaslehdistä menestyi erinomaisesti Kahdeksas päivä Oy:n julkaisema 3H+K -lehti, joka palkittiin parhaasta ulkoasusta sekä parhaana vuoden 2016 asiakaslehtenä. Kahden eri tuomariston mukaan 3H+K on ennakkoluulottomasti ja raikkaasti oman paikkansa ottava asumisen lehti, joka uskaltaa kokeilla ja leikkiä. Lehti pyrkii yhteisöllisyyteen ja myös läheiseen suhteeseen lukijan kanssa menemällä asukkaiden arkeen. 3H+K avaa monimutkaisia aiheita kansantajuisesti ja kannustaa lukijoitaan vaikuttamiseen, aktiivisuuteen ja vastuullisuuteen. Ulkoasultaan lehti on helposti lähestyttävä ja persoonallinen kokonaisuus, jonka toteutus on alusta loppuun visuaalisesti ammattimainen ja onnistunut

Vuoden kansikilpailun voitti Imagen kansi

Editkilpailun Vuoden kansi -sarjan voittajan valitsee suuri yleisö. Sarjaan lähetettiin 74 ehdotusta palkittavasta kannesta. Sarjan esituomaristo valitsi näistä 20 kantta yleisöäänestykseen helmikuun ajaksi. Lehdet edustavat hyvin Aikakausmedian jäsenkustantajien ja -julkaisijoiden eri lehtiryhmiä.

Vuoden 2016 ehdolla olleista kansista eniten ääniä sai A-lehtien Image 1/2016. Yli 8 000 äänestä kansi sai 1469 ääntä. Äänestäjiä kannessa miellytti Seuraavaksi eniten ääniä saivat BirdLife Suomen Linnut ja Aller Median Elle 7-8/2016.

Kilpailun tavoitteena on löytää ja palkita sekä sisällöllisiä että visuaalisia alan huippuja. Aikakausmedian jäsenkustantajien lehdet, niin myös näihin lehtiin työskentelevät freelancerit ovat kilpailussa mukana. Päätöksiä voittajista toimituksellisissa sarjoissa teki yhteensä 13 esituomaristoa ja varsinaista tuomaristoa.

Editkilpailun 2016 voittajat

Vuoden 2016 kansi
Image 1/2016

Vuoden 2016 digitaalinen ratkaisu
muutoslehti.fi, Suomen Luonto

Vuoden 2016 aikakauslehtitoimittaja
Vappu Kaarenoja, Suomen Kuvalehti

Vuoden 2016 aikakauslehtikuvaaja
Vilma Pimenoff, Image

Vuoden 2016 juttu ammatti- ja järjestölehdessä
”Pieleen meni”; Metsälehti Makasiini

AD Anna Back, toimitussihteeri Jussi Collin,
toimittaja Liina Kjellberg, valokuvaaja Seppo Samuli

Vuoden 2016 juttu yleisölehdessä
”Hukkuneet”, Image
Taina Tervonen, Anna Autio, Imagen toimitus; ad ja editorit

Vuoden 2016 juttu asiakaslehdessä
”Elämyksen metsästäjät”, Yhteishyvä
suunnittelu Niina Korhonen, Liisa Seppo, Sanna Suokko,
kuvausjärjestelijä Janic Leino, toimittaja Katri Saukkonen,
valokuvaajat Outi ja Juha Törmälä

Vuoden 2016 paras ulkoasu
3H+K, Kahdeksas päivä Oy

Vuoden 2016 ammatti- ja järjestölehti
Ylioppilaslehti Aino, Aalto-yliopiston Ylioppilaskunta AYY

Vuoden 2016 asiakaslehti
3H+K, Kahdeksas päivä Oy

Vuoden 2016
Trendi, A-lehdet Oy