Hallitustehtävät Ylessä jättävät vuodenvaihteessa professori Laura Kolbe ja Senior Partner Ilkka Wäck.

Uusina jäseninä Ylen hallituksessa aloittavat erityisasiantuntija Lauri Kontro ja toimitusjohtaja Pauliina Mäkelä.

Yleisradion hallintoneuvosto valitsi Ylen hallituksen vuodelle 2017 kokouksessaan 13.12. Hallitus aloittaa toimikautensa 1.1.2017.

VTM Lauri Kontro toimii MTK:n erityisasiantuntijana. Hän on toiminut Maaseudun Tulevaisuuden vastaavana päätoimittajana ja Pellervo-Seuran osuustoimintajohtajana sekä monissa luottamustehtävissä.

Yo-merkonomi Pauliina Mäkelä on sosiaalisen median koulutukseen ja valmennukseen erikoistuneen Kinda Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja. Hän on myös ketterän projektinhallinnan ammattilainen.

Ylen henkilöstön edustajana yhtiön hallituksessa kaudella 2016–2020 jatkaa toimittaja Arto Nieminen.

Ylen hallituksessa on 5–8 jäsentä, jotka valitaan vuodeksi kerrallaan. Yleisradio Oy:stä annetun lain mukaan hallituksen tehtävänä on mm. valita ja vapauttaa yhtiön toimitusjohtaja, päättää seuraavan vuoden talousarviosta, kutsua koolle yhtiökokous ja valmistella siinä käsiteltävät asiat sekä antaa yhtiön toiminnasta vuosittain kertomus Viestintävirastolle. Hallitus nimittää myös sananvapauslain edellyttämät vastaavat toimittajat. Lisäksi hallituksella on muita osakeyhtiölaista johtuvia tehtäviä. Hallituksella on kaksi valiokuntaa, tarkastusvaliokunta sekä nimitys- ja palkitsemisvaliokunta.

Ylen hallintoneuvosto sai myös kokouksessaan 13.12. toimitusjohtaja Lauri Kiviseltä selvityksen viimeaikaisen Yle-keskustelun vaiheista ja yhtiön johdon toimenpiteistä.