Sanomalehtien Liiton paikallislehtijaosto, Paikallislehtien Päätoimittajayhdistys ja Suomen Paikallismediat Oy jakavat valtakunnallisen Antti-patsaan vuosittain Antinpäivänä tunnustuksena yhteisölle, joka on toiminnallaan edistänyt paikallislehdille tärkeitä arvoja. Sirkus Finlandian sirkustirehtööri Carl Jernström jr. vastaanotti Antti-patsaan 30.11. Helsingissä.

Sirkus Finlandia kiertää Suomea keväästä syksyyn. Se tuo iloa, jännitystä ja huvia kaikkein pienimpiinkin kaupunkeihin. Sirkus Finlandian esitys on monelle lapsiperheelle kesän kohokohta, sillä läheskään kaikilla ei ole mahdollisuutta eikä taloudellisia resursseja matkustaa satojen kilometrien päähän huvipuistoihin tai elämyskohteisiin.

Jo pelkkä sirkuskulkueen saapuminen paikkakunnalle on päivän puheenaihe. Rekka-autojen uumenista puistoihin ja torien nurmikaistaleille ruokailemaan tulevat eksoottiset eläimet tarjoavat nähtävää ja ihasteltavaa ennen varsinaista sirkusiltaakin.

Sirkus Finlandia ilmoittaa aktiivisesti paikallislehdissä kiertueistaan ja tarjoaa samalla myös pirteän aiheen kesäiseen uutisvirtaan.

”Vuosi 2016 on Sirkus Finlandian 40-vuotisjuhlavuosi, minkä kunniaksi haluamme kiittää sirkusta Antti-patsaalla tästä tärkeästä toiminnasta”, toteaa Sanomalehtien Liiton paikallislehtijaoston puheenjohtaja Jaakko Ujainen.

Valtakunnallisen Antti-patsaan lisäksi paikallislehdet ja paikallislehtien ryhmät jakavat alueillaan maakunnallisia ja paikallisia Antti-patsaita tunnustukseksi paikallislehtien hyväksi tehdystä työstä.