Aho aloittaa kannatusyhdistyksen puheenjohtajana vuoden 2017 alusta. Viime vuosien käytännön mukaan puheenjohtaja on toiminut kaksi perättäistä vuotta kerrallaan.

Vuonna 2015 ja 2016 JSN:n kannatusyhdistyksen puheenjohtaja on ollut Ylen journalististen standardien ja etiikan päällikkö Riitta Pihlajamäki.

Syyskokouksessa valittiin JSN:n kannatusyhdistyksen hallitukseen myös kaksi muuta jäsentä. He ovat Sanomalehtien Liiton liittojohtaja Jukka Holmberg ja Riitta Pihlajamäki.

Kaksi uutta median edustajaa

Syyskokous valitsi Julkisen sanan neuvostoon kaksi uutta median edustajaa ja heille kaksi varajäsentä.

Journalistiliiton ehdotuksen perusteella varsinaiseksi jäseneksi valittiin tutkija, freelancetoimittaja Lauri Haapanen. Hänen varajäsenekseen valittiin Hämeen Sanomien toimitussihteeri Riikka Mäntyneva.

Aikakausmedian ehdotuksen perusteella varsinaiseksi jäseneksi valittiin ET-lehden päätoimittaja Riitta Korhonen, jonka varajäseneksi valittiin Ylioppilaslehden päätoimittajaa Robert Sundman.

Valittujen kausi kestää 2017–2019.

Lisäksi kokouksessa päätettiin, että JSN:n erovuorossa olleista median edustajista Jyrki Huotari ja Pasi Kivioja sekä heidän varajäsenensä Liina Matveinen ja Riikka Kaihovaara jatkavat ylimääräisen vuoden.

Median edustajista kautensa päättävät Tiedetoimittajat ry:n pääsihteeri Ulla Järvi, jonka varajäsen on STT:n toimittaja Jussi Lankinen, sekä Imagen päätoimittaja Heikki Valkama, jonka varajäsen on Viini-lehden päätoimittaja Seppo Määttänen.

Uusia lehtiä mukaan itsesääntelyyn

Julkisen sanan neuvoston itsesääntelyn piiriin hyväksyttiin kokouksessa kolme uutta lehteä. Lehdet ovat Inarilainen, Saariselän Sanomat ja Medborgarbladet.

Julkisen sanan neuvosto on tiedotusvälineiden kustantajien ja toimittajien perustama elin, jonka tehtävänä on tulkita hyvää journalistista tapaa ja puolustaa sanan- ja julkaisemisen vapautta. Sen päätökset perustuvat Journalistin ohjeiden tulkintaan. Neuvoston talouden hoitoa ja aatteellista tukea varten yhteisöt ovat perustaneet Julkisen sanan neuvoston kannatusyhdistys r.y:n.