Helsingissä pidetty kaupallisen radion etujärjestön RadioMedia ry:n liittokokous valitsi tänään uuden hallituksen puheenjohtajan. Mediatakoja Oy:n toimitusjohtaja Sampsa Jolma nimettiin uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi seuraavaksi kaksivuotiskaudelle.

Väistyvä puheenjohtaja Leena Puntila on nostanut esiin huolensa liikenne- ja viestintäministeriön suunnitelmista radion toimilupien jakamisesta huutokauppamenetelmällä. Tuore puheenjohtaja Jolma jakaa Puntilan huolen tulevasta.

– Toimilupia koskeva nykylainsäädäntö on toiminut hyvin ja sen säilyttäminen entisellään on yksi uuden hallituksen keskeisistä tavoitteista. Huutokauppamenetelmä kurittaisi erityisesti pienempiä ja paikallisia radioita, Jolma toteaa huolestuneena.

Suomalainen kaupallinen radio on onnistunut kasvattamaan tulostaan viimeisen kahden vuoden ajan. Jolma uskoo alan menestyksen jatkuvan tulevinakin vuosina. Onnistunut menestysresepti ei tuoreen puheenjohtajan mukaan kaipaa suuria linjamuutoksia, mutta hän myöntää radiomaailman näyttävän Porista käsin hiukan erilaiselta miltä pääkaupunkiseudulta.

– Jotta kaupallisen radion kokonaisvaltainen kasvu jatkuisi samanlaisena tulevinakin vuosina, on jatkossa muistettava huomioida tarkemmin myös paikallisradioiden ja pienempien toimijoiden intressejä.

RadioMedian tuoreeseen hallitukseen kuuluu yhdeksän jäsentä, jotka valittiin myös tänään: Sampsa Jolma (Mediatakoja Oy /Pori – puheenjohtaja), Erkka Jaakkola (Sanoma Media, Nelonen Media Radiot), Hannu Harju (Kevyt Kanava, Radio Paitapiiska), Jari Naarmala (Radio Ramona, Rauma), Sami Latva (Alueradiot Sastamala), Liina Matveinen (Oy Najaros Ab Iskelmä Rex, City Joensuu), Outi Rekola (Bauer Media Finland Oy), Riikka Reunanen (Basso Media Oy), Tom Lohikoski (Bauer Media Oy).