Vuosittain järjestettävään Lehtikatsaukseen osallistui tänä vuonna 26 lehteä, joukossa sekä painettuja että verkkolehtiä. Parhaat palkittiin 24.11. Helsingissä järjestetyssä Lehtipäivässä.

Lehtikatsauksen tuomaristo kuvailee Hospitaalia monipuoliseksi lehdeksi, jossa talon ihmisten äänet pääsevät kuuluviin monesta vinkkelistä. Tuomariston mielestä lehdestä välittyy hyvä fiilis.

Hospitaalin helposti lähestyttävä ulkoasu on raikas ja kiinni tässä ajassa, ja kuvamaailma tuo henkilöstön esiin. Lehden hyvin valittu formaatti tukee sisältöä ja palvelee lukijoita.

Parhaana verkkolehtenä palkittiin Raha-automaattiyhdistyksen Raymond.fi, jota tuomaristo kuvailee konstailemattomaksi ja tyylikkääksi kokonaisuudeksi. Verkkolehti luottaa vahvaan ja monipuoliseen sisältöön sekä voimakkaisiin kuviin monimediaisuutta oivaltavasti hyödyntäen.

− Raymond.fi on runsas mutta selkeästi jäsennelty kattaus, josta lukijan on helppo poimia itselleen olennaisimmat herkkupalat. Isot aplodit myös Pelitohtori-videoille, joissa on oivallusta ja yllätyksellisyyttä, tuomaristo kehuu.

Viesti kiinnostaa laajempaa yleisöä

Raadin arvioiden mukaan Viesti on erittäin selkeä ja journalistisesti laadukas kokonaisuus, jolla on huolella räätälöity, moderni konsepti. Kaikki turha on karsittu, jolloin laadukas sisältö pääsee oikeuksiinsa. Tuomaristo katsoo, että suoraviivainen linja toimii erittäin hyvin.

− Viesti on malliesimerkki siitä, kuinka asiakaslehteä voi tehdä niin, että se kiinnostaa laajempaa yleisöä kertoen samalla organisaation tavoitteista. Diakonissalaitos näyttäytyy nykyaikaisena ja aktiivisena toimijana, jolla on vahva sidos arvokkaaseen historiaansa, raati kiittelee.

Asiakas- ja sidosryhmälehtien kategoriassa toiselle sijalle ylsi Destian Via ja kolmannelle sijalle Suomen Standardisoimisliitto SFS ry:n Presiis.

Sanonta ”suutarin lapsella ei ole kenkiä” pätee usein lehtialan julkaisuihin. Onneksi ei Suomen Lehdistön tapauksessa. Sanomalehtien Liiton lehti seuraa alaansa laajasti, sekä tekijöiden että tutkimuksen näkökulmasta. Lehdestä välittyy ennen kaikkea kunnianhimo ja ammattitaito.

Tuomaristo

Lehtien journalistista sisältöä katsauksessa arvioivat toimittaja ja journalismin opettaja Sari T. Tiiro sekä Imagen päätoimittaja Heikki Valkama. Visuaalista sisältöä arvioivat graafiset suunnittelijat Katju Aro ja Penni Osipow.