Turun AMK:n radiokanavan Radio Tutka on toiminut säännöllisesti vuodesta 2006 lähtien. Tähän mennessä Tutka on ollut äänessä keväisin noin kuukauden journalistien radiokurssin myötä.

Toistaiseksi Suomessa on vain yksi koko vuoden soiva opiskelijaradio, Tampereen yliopiston omistama Radio Moreeni.

Tutkan uudistamista edistää noin 15-hengen ydintiimi, josta valtaosa on journalismin opiskelijoita. Mukana on myös opiskelijoita liiketalouden, tekniikan, talouden sekä ympäristön koulutusaloilta. Tästä tekijöiden kirjavuudesta muodostui myös radion slogan — sano se ääneen.

– Meidän haasteemme on nimenomaan yhteisöllisyyden luominen. Miten Tutka tuodaan ensin koko AMK-yhteisön tietoon ja sitten laajemmin paikallisten opiskelijoiden ja nuorten tietoon? Miten saadaan jengi kuuntelemaan ja osallistumaan, pohtii Lauri Rautavuori, Radio Tutkan projektipäällikkö.
Toisena projektipäälliköinä toimii Emmi Moilanen ja musiikkipäällikkönä toimii Minea Nurmi.

Ohjelmaa on luvassa monipuolisesti. Varsinkin kolmannen vuoden journalistit ovat innostuneet pitämään omia, kaksituntisia lähetyksiään. Ohjelmat muovautuvat pitkälti tekijöiden mukaan. Fiilikset vaihtelevat seesteisemmästä maalailusta bilemeininkiin.

– Meillä on monipuolisia ja persoonallisia ohjelmantekijöitä. Kampusradio antaa tekijöilleen aika vapaat kädet toteuttaa hyviä ideoita valmiiksi radio-ohjelmaksi saakka, Moilanen jatkaa.