Tuomariston mukaan Kiuruvedellä ilmestyvä lehti on virkistävän omaperäinen paikallislehti, joka panostaa tulevaisuuteen. Nuorisolla on näkyvä rooli lehdessä. Multimediallisuus luo printtilehteen uusia ulottuvuuksia, ja sitä hyödynnetään osaavasti. Kiuruvesi ei ainoastaan tuo paikallista näkökulmaa globaaleihin aiheisiin, vaan pyrkii rakentavaan journalistiseen sisältöön.

Sarjassa toiseksi sijoittui Uutis-Jousi, joka ilmestyy Siilinjärvellä. Kolmanneksi sijoittui Tyrvää Sanomat Sastamalasta. Yksipäiväisten lehtien verkkokilpailun voitti Pudasjärvellä ilmestyvä Iijokiseutu.

Kaksi kertaa viikossa ilmestyvistä paikallislehdistä parhaana palkitaan Jämsän Seutu. Tuomaristo toteaa, että moniäänisessä Jämsän Seudussa paikallisuus on iso osa lehden näkökulmaa. Lehden erityinen ansio on sen vuorovaikutteisuus: lukija todella otetaan huomioon. Lehti tuo raikkaasti esiin sosiaalista mediaa, mutta kunnioittaa samalla perinteitä.

Toiseksi sijoittui Loviisan Sanomat ja kolmanneksi Kuhmolainen. Kaksipäiväisten lehtien verkkokilpailun voitti Kangasalan Sanomat.

Vähintään kolme kertaa viikossa ilmestyvien lehtien sarjan voitti Raaseporissa ilmestyvä Västra Nyland. Perusteluissa tuomaristo toteaa, että lehti uskaltaa olla kriittinen ja tehdä ratkaisukeskeistä journalismia. Lehden grafiikka ja upeat valokuvat häikäisevät.

Sarjan toiseksi sijoittui turkulainen Åbo Underrättelser ja kolmanneksi itäisellä Uudellamaalla ilmestyvä Östnyland. Vähintään kolme kertaa viikossa ilmestyvien lehtien verkkokilpailun voitti kuusamolainen Koillissanomat.

Paikallislehtikilpailun printtilehtiä arvioineessa raadissa oli 19 journalistiopiskelijaa Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta ja kaksi graafisen suunnittelun opiskelijaa Metropolia Ammattikorkeakoulusta. Raadin työtä ohjasivat journalismin lehtori Sari T. Tiiro ja vapaa toimittaja, medianomi Ida Kukkapuro. Verkkokilpailun raadissa oli viisi journalistiopiskelijaa Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta. Verkkoraadin työtä ohjasi toimittaja Antti Järvi.

Paikallislehtikilpailuun osallistui 88 lehteä ja 33 verkkopalvelua. Parhaat paikallislehdet palkitaan Sanomalehtien Liiton Suurilla lehtipäivillä Porvoossa 3.11.2016.