Vuoden 2016 paras kaupunkilehti on Uusi Rovaniemi. Tuomariston mukaan lehden uskottava ote journalismiin pysyy vankan tasaisena, ja lukijalle jää ammattimainen kuva. Lehden ilme on raikas. Isojen kuvien sommittelussa lehden visuaalinen osasto uskaltaa käyttää mielikuvitusta. Lehti onnistuu osallistamaan lukijoitaan hyvin.

Toiseksi kilpailussa sijoittui Tamperelainen ja kolmanneksi Epari.

Kymmenen parhaan kaupunkilehden joukkoon sijoittuivat lisäksi Helsingin Uutiset, Karjalan Heili, Kuopion kaupunkilehti, Lounais-Lappi, Länsiväylä, Uusi Lahti ja Vekkari.

Vuoden parhaaksi verkkolehdeksi valittiin Karjalan Heili.

Parhaat kaupunkilehdet valitsi tänä vuonna raati, jossa oli mukana Turun ammattikorkeakoulun journalismin ja mainonnan suunnittelun erikoistumisen opiskelijoita ohjaajinaan Tuomas Mustikainen ja Erkki Mikkola sekä päätoimittajat Petri Piipari ja Janne Rantanen.

Vuoden kaupunkilehtijutun kirjoitti Aimo Salonen

Kaupunkilehtijuttukilpailun voitti toimittaja Aimo Salosen Karjalan Heilissä julkaistu juttupaketti Ladasta en luovu enkä digikuvia ota sekä Melkein joka kerta se Lada tulee vastaan. Jutuissa nuoruus ja vanhuus sekä menneisyys ja tulevaisuus kohtaavat suorastaan hellyttävällä tavalla. Teksti ei elämöi eikä huuda, vaan antaa äänen haastatelluille.
Juttukilpailun toisen palkinnon sai Satakunnan Viikon tuottaja Sanna Jääskeläinen jutullaan Pakolaisen sukua. Kolmanneksi kilpailussa tuli Uusi Rovaniemi -lehden kolumnisti Petteri Kankkusen kolumni VO2max vai PS2max?

Voittajat valitsi viestintäalan yrittäjä, toimittaja Ilkka Vänttinen.

Johanna Erjonsalolle jälleen kaksi palkintoa kuvakisassa

Valokuvaaja Johanna Erjonsalon kuva Helsingin Uutisten juttuun Tanssikonkari kisaa ensi kertaa baletissa on Vuoden kaupunkilehtikuva. Perustelun mukaan voittajakuvassa voi aistia urheilullisuutta, ketteryyttä ja voimaa. Kuva on upeasti sommiteltu, hyvin valaistu ja terävä, vaikka kohde on ilmassa vain nopean hetken. Varjo luo kuvaan hienon tunnelman.

Johanna Erjonsalo sai myös kilpailun toisen sijan Länsiväylässä julkaistulla kuvallaan jutussa Asunnottomuus uhkaa räjähtää käsiin.

Kolmanneksi sijoittui Pia Rauhalammin kuva, joka on julkaistu Satakunnan Viikon jutussa Rohkeasti erilainen pari.

Parhaat kaupunkilehtikuvat valitsi vuoden 2015 uutiskuvan ottanut KSF Median valokuvaaja Niklas Tallqvist.