Meikki- ja ruokavinkkejä jakava Miisa, peleihin erikoistunut Deata, huumori- ja musavideoista tunnettu Justimusfilms ja villejä piloja toteuttava Blokess ovat somen seuratuimpia tähtiä. Esimerkiksi yhdelle Justimuksen videolle on kertynyt parhaimmillaan miljoonia katselukertoja.

Tubettajien videoita julkaistaan nyt poikkeuksellisesti loppuvuoden aikana suoraan Sonera Viihde -palvelussa ja ne ovat katsottavissa sekä mobiili-laitteilla että suoraan tv-ruudulta. Mobiilissa tubettajien tuotoksia voi katsoa maksutta aktivoimalla käyttäjätunnukset Sonera Viihde-sovellukseen.

”Viime viikon lauantaina uutisoitiin amerikkalaisen AT&T-operaattorin Time Warner -jättikaupasta. Uutinen kertoo valtavasta media-alan murroksesta, joka on parhaillaan tapahtumassa. Operaattorit tulevat ryminällä sisältöbisnekseen ja tämä tarkoittaa tulevaisuudessa kissanpäiviä niin kuluttajille kuin mainostajillekin, kun kaikki laajat sisältökokonaisuudet ovat tarjolla samassa helppokäyttöisessä ympäristössä”, sanoo Soneran tv-liiketoiminnasta vastaava johtaja Henrik Laine.

Sisältöjä katsotaan ajasta ja paikasta riippumatta

Televisio onkin yhä useammin ajasta, paikasta ja päätelaitteesta riippumatonta sisältöjen katselua erilaisista lähteistä. Näin todettiin Soneran tämänvuotisessa Koti ja tv-tutkimuksessa.

”Katsojat rakastavat ja katsovat hyviä sisältöjä tulevaisuudessakin, mutta eivät enää perinteisillä kanavilla tai välineillä. Pelin voittaa se, joka pystyy tarjoamaan asiakkailleen halutuimmat sisällöt välineriippumattomasti, joustavasti ja helppokäyttöisten palveluiden kautta.

”Olemme näyttäneet tänä vuonna jo JVG:n, Antti Tuiskun, Sannin ja Paula Vesalan keikkoja veloituksettomina lähetyksinä Sonera Viihteessä. Nyt vuorossa on ainutlaatuista, etenkin nuoria kiinnostavaa tubettajien luomaa sisältöä. Lupaamme tuoda myös jatkossa mielenkiintoista, yllättävää ja uudenlaista katsottavaa Sonera Viihteen asiakkaille. Tavoitteenamme on olla markkinoiden johtava viihdepalvelu”,kertoo Soneran televisioliiketoiminnan johtaja Henrik Laine.

Nettisisällöt rikastavat muutenkin laajakaistalla katsottavaa Sonera Viihdettä, kun juuri julkaistun uuden mediaboksin myötä Youtuben sisällöt tulevat osaksi Viihteen sisältöjä. Youtube täydentää Viihteen sisältövalikoimaa, joka kattaa jo nyt tv:n peruskanavia HD-versioineen, laajan valikoiman ohjelmakirjastoja, kanavapaketteja ja automaattitallenteita sekä Suomen laajimman videovuokraamon.

Tubettajien luomien Sonera Viihde -alkuperäissarjojen kuvaukset löytyvät täältä.