Yöperhoset valittiin festivaaleille 800 elokuvan joukosta ainoana planetaarioelokuvana. Tuomariston mukaan planetaarioelokuvia ei ole ollut mukana festivaaleilla moneen vuoteen, mutta kiinnostava ja visuaalisesti näyttävä yöperhoselokuva teki heihin vaikutuksen.

Imagine Science –elokuvafestivaali järjestettiin tänä vuonna yhdeksättä kertaa. Viime viikonloppuna järjestetyillä elokuvafestivaaleilla oli mukana kymmeniä tiede-elokuvia, jotka kilpailivat useissa eri kategorioissa.

Katso muut festivaalien palkitut elokuvat täältä

Dokumenttielokuva Yöperhosten salattu maailma on vauhdikas seikkailu perhosten ja hyönteisten elämään. Eri perhoslajien kanssa matkataan päiväntasaajalta napapiirille asti. Elokuvassa hyödynnetään kolmiulotteista röntgentomografiaa, jonka avulla hyönteisiä päästään tarkastelemaan mikroskooppisella tasolla.

Palkitusta dokumenttielokuvasta ovat pitäneet niin ammattilaiset kuin tiedekeskuskävijätkin. Yöperhosten salattu maailma –elokuvaa on esitetty Heurekan planetaariossa joulukuusta 2015 lähtien ja tähän mennessä sen on nähnyt jo yli 30 000 katsojaa. Elokuvatuotantoyhtiö Pohjankonna Oy on tuottanut elokuvan yhdessä tiedekeskus Heurekan kanssa.

Pohjankonna Oy on Hannes Vartiaisen ja Pekka Veikkolaisen vuonna 2008 perustama elokuvatuotantoyhtiö, jonka lyhyitä dokumenttielokuvia on esitetty kaikilla mantereilla. Elokuvat ovat voittaneet lukuisia palkintoja Suomessa ja ulkomailla.