Sopimus tuo Ylen kanaville kahdeksi seuraavaksi kaudeksi nykyistä vastaavan kotimaan hiihtopaketin. Siihen kuuluvat Suomessa järjestettävät pohjoismaisten lajien maailmancup -osakilpailut sekä Suomen hiihtoliiton järjestämät Suomen Mestaruus ja Suomen Cup -kilpailut. Sopimuksen kattamat vuodet ovat 2016–2017 ja 2017–2018.

Yle välittää kanavillaan syksystä 2018 alkaen vuoteen 2021 kuuden talvilajin maailmancupit. Silloin Ylen tarjoamaan talvilajien pakettiin kuuluvat hiihdon, mäkihypyn, alppihiihdon, yhdistetyn, lumilautailun ja freestylehiihdon maailmancup-osakilpailut Itävallan ja Sveitsin osakilpailuja lukuun ottamatta.

“Suomalaiset ovat talviurheilukansaa ja yleisö on toivonut Yleltä lisää panostusta hiihtoon ja talvilajeihin. Haluamme, että kiinnostavimmat suuret urheilutapahtumat ovat kaikkien vapaasti katsottavissa. Tämä sopimus osaltaan toteuttaa uudistuvan Ylen tavoitteita ja tuo Ylen urheilutarjonnalle vahvan perustan, joka jatkuu aina seuraavalle vuosikymmenelle asti”, sanoo Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen.

Yle ja Infront sopivat myös, että hiihdon ja alppihiihdon maailmanmestaruuskilpailut vuosina 2019 ja 2021 näkyvät Ylen kanavilla.

“Neuvottelut tästä laajasta talvilajien paketista ovat olleet käynnissä kauan. Onkin hienoa todeta, että vihdoin saimme Infrontin kanssa aikaan molempia tyydyttävän sopimuksen. Nyt voimme suunnitella tarjontamme jatkoa pitkälle tulevaisuuteen”, kertoo Yle Urheilun päällikkö Panu Pokkinen.

Yle näyttää alkavalla kaudella myös pitkien hiihtomatkojen Ski Classics -sarjan, jossa on kaikkiaan 13 osakilpailua. Ski Classics huipentuu huhtikuussa hiihdettävään Ylläs-Levi Ski Marathoniin. Ylen kanavilla esitetään tulevalla talvikaudella myös Lahden pohjoismaisten lajien MM-kisat, alppilajien MM-kisat St. Moritzissa Sveitsissä, ampumahiihdon MM-kisat Itävallan Hochfilzenissä sekä freestylehiihdon ja lumilautailun MM-kisat Espanjan Sierra Nevadassa.