Nyt etsittävät digiosaajat ovat tärkeässä roolissa, kun Grano laajenee perinteisen printtiosaamisen lisäksi vahvaksi digitoimijaksi. Tällä hetkellä graafisen alan markkinajohtaja Grano työllistää valtakunnallisesti yli 800 ihmistä.

Grano ei ole ulkoistamassa digitaalisten ratkaisujen tuotantoa ulkomaille. Nyt yhtiöön haettavat seuraavan sukupolven palveluiden kehittäjät tekevät töitä Suomessa.

– Tiedostamme, että parhaista osaajista on Suomessa kova kilpailu. Todennäköisesti pääsisimme rekrytoinnissa helpommalla, jos ulkoistaisimme digitoimintoja kaukomaille. Tästäkin huolimatta haluamme pitää digitaalisten palveluiden ja ratkaisujen kehittämisen kotimaassa. Suomesta löytyy sekä kansallista että kansainvälistä huippuosaajaa, joiden uskomme kiinnostuvan avoimista paikoistamme, Grano Oy:n digitaalisten liiketoimintojen johtaja Juha Ollikainen kertoo.

Grano on kasvanut ja kasvaa edelleen sekä orgaanisesti että yrityskaupoilla. Nyt yhtiössä rakennetaan uudistetun strategian mukaisesti innovatiivista yrityskulttuuria. Kaiken toiminnan tavoitteena on helpottaa asiakkaiden elämää.

– Digitalisaatio on täällä ja vaikuttaa meihin kaikkiin. Se ei kuitenkaan tarkoita, että aikaisemmat palvelut olisivat roskakoritavaraa tai, että ennen kaikki tehtiin väärin. Päinvastoin. Nyt meillä on työkalut parantaa nykyisiä ratkaisuja entisestään, ja lisäksi kehitämme täysin uusia innovaatioita. Tämä vaatii sekä eri tavalla ajattelemista että tekemistä, Ollikainen jatkaa.