“Parhaimmillaan Yle samanaikaisesti sivistää, viihdyttää sekä jakaa tietoa. Jo vuosikymmenten ajan ja myös tulevaisuudessa. Vastikään julkisen palvelun tehtävä, laajuus ja rahoitus on linjattu ja Ylellä on vakaa asema ja tuki niin kansalaisilta kuin päättäjiltäkin”. sanoo Ylen hallintoneuvoston puheenjohtaja Kimmo Kivelä.

“Suomi, suomalainen yhteiskunta ja ihmisten mediankäyttö ovat muutoksessa. Siksi myös Ylen on jatkettava uudistumista. Yle elää suomalaisten pulssilla, meillä on tuntuma ihmisten arkeen ja juhlaan, ja luomme yhteisiä kokemuksia. Uudistuvan Ylen on löydettävä tapoja tehdä uusia luotettavia ja laadukkaita sisältöjä ja palveluja, samalla jatkuvuus turvaten. Haluamme pitää Ylen kehityksen kärjessä, niin että siitä voivat kaikki suomalaiset olla ylpeitä”, sanoo toimitusjohtaja Lauri Kivinen.

Yle Forum -tapahtumassa 9.9. teemana on sananvapaus, jonka merkitystä mm. presidentti Martti Ahtisaari pohtii rauhan rakentamisen näkökulmasta.

Yle 90 -pääjuhla televisioidaan ja radioidaan Helsingin Musiikkitalosta lauantaina 10.9. klo 18.30, Yle TV1, Yle Radio Suomi, Yle Vega ja Yle Areena.