Pääministeri Juha Sipilä avasi tapahtumaviikon MTV-lavalla. Uusi Laiv@lava houkutteli puolestaan nuoria kävijöitä koodausfestareille. SuomiAreenan historian ensimmäiset avajaisbileet olivat kävijämäärältään suurin yksittäinen tilaisuus 1400 osallistujalla. Tilaisuus kokosi yhteen niin puhujat, kumppanit kuin suuren yleisön Antinkatu 5:n lavalle. Työn tulevaisuus ja kansalaisjärjestötoiminta näkyivät läpi päivän ohjelman.

– Pääteemamme suomalainen työ on vetänyt ajankohtaisuudellaan ennätysmäärän väkeä avajaispäivän tilaisuuksiin. Myös tapahtumien tiivistäminen kuudelle päälavalle tuntuu palvelevan yleisöä entistä paremmin, kertoo SuomiAreenan vastaava tuottaja Mari Haavisto MTV:ltä.

SuomiAreenalla paljastettiin myös yllätysvieras. Anneli Auer astuu ensimmäistä kertaa yleisön eteen keskiviikkona 13.7. klo 17. Tilaisuudessa käydään läpi Suomen puiduimman rikostapahtuman yksityiskohtia.

Kaikki SuomiAreenasta tehtävät MTV:n omat tv-lähetykset on keskitetty tänä kesänä MTV-lavalle. Huomenta Suomi tehdään Porista maanantaista perjantaihin kello 7.00–9.00. SuomiAreena Special -illoissa kerrataan päivän ykköspuheenaiheet ja kiinnostavimmat vieraat kello 19.30–21.00. Lisäksi SuomiAreenalla tehdään maanantaista keskiviikkoon joka päivä erikoisohjelmia.

SuomiAreenan seuraaminen onnistuu helposti myös kotisohvalta, sillä keskusteluja välitetään niin verkossa, radiossa kuin TV:ssä. Lisäksi keskusteluihin voi osallistua sosiaalisessa mediassa tunnuksella #suomiareena.

SuomiAreenan järjestävät MTV ja Porin kaupunki 11.–15.7.2016.