”Kotimaisen median moniäänisyyden turvaamiseksi on nyt olennaista, että Yle käyttää suurta verorahoitustaan julkisen palvelun ytimeen ja ottaa huomioon toiminnan vaikutukset muuhun mediamarkkinaan.”

Holmberg pettyi, ettei poliitikoilla ollut rohkeutta pienentää Ylen budjettia aikana, jolloin kaikista muista julkisista menoista leikataan ja yksityisen median tulot ovat pudonneet muutamassa vuodessa viidenneksellä.

Positiivista Arto Satosen johtaman ryhmän esityksessä on median monimuotoisuuden edistämisen lisääminen Yleisradion tehtäväksi.

”On tärkeää, että Ylen julkisen palvelun tehtävän toteutumista ja markkinavaikutuksia arvioidaan myös yhtiön ulkopuolisten asiantuntijoiden voimin. Tämän Ylen hallintoneuvostolle jääneen valvontatehtävän onnistuminen vaikuttaa ratkaisevasti siihen, kuinka kohtuullisiksi lehdistön ja muun yksityisen median toimintaedellytykset tulevaisuudessa muotoutuvat”, Holmberg toteaa.

Viestinnän Keskusliitto pitää hyvänä, että mahdollinen Ylen ja muiden mediayhtiöiden yhteistyö tapahtuu yhtiöiden välisillä päätöksillä. Ylen paluu STT:n asiakkaaksi olisi merkittävä parannus sanomalehdille tärkeän tietotoimiston taloudelle.