Mölsä on uudistanut ulkoministeriön viestintää onnistuneesti vaikeassa tilanteessa, perustelee ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry valintaansa. Esimerkiksi maakuvaviestintää varten ideoitu emoji-kampanja noteerattiin ympäri maailmaa. Jemenin panttivankidraama, verkkovakoiluskandaali, kehitysyhteistyörahojen leikkaaminen ja maahanmuuttotilanne ovat vakavia aiheita, joiden viestintää Mölsä tiimeineen on hoitanut ammattimaisesti, vaikka resurssit ovat pienentyneet. Mölsä on arvostettu kollega ja häntä pidetään yhteiskunnallisten asioiden tietopankkina valtionhallinnon viestijöiden keskuudessa.

Vuoden johtajaksi nousi sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg. Hänet palkittiin viestintää ymmärtävänä johtajana, joka on aktiivisesti ja joustavasti ollut median käytettävissä vaikean aiheen, turvapaikanhakijoita koskevan keskustelun, tulkkina. Nergin rauhallinen ja faktapohjainen esiintyminen on tehokkaasti vähentänyt turvapaikanhakijoihin kohdistuneita ennakkoluuloja ja virheellisiä tietoja.

Vuoden viestintäteoksi valittu Congrats! You have an all male panel! -blogi puolestaan nostaa uudella tavalla esille kysymyksiä työelämän tasa-arvosta. Palkinto elämäntyöstä viestinnän parissa myönnettiin dosentti Elisa Juholinille. Kunniamaininnan sai viestintäjohtaja Heini Kuusela-Opas esimerkillisestä kriisiviestintätyöstään Elenian palveluksessa. Vuoden viestintäpalkinnot jaettiin viestinnän ammattilaisten ProCom-päivässä 7.6.

Kunniamaininnan saanut sähköverkkoyhtiö Elenian viestintäjohtaja Heini Kuusela-Opas palkittiin marraskuussa 2015 tapahtuneen lumimyrskyn aiheuttaman, päiviä kestäneen sähkönjakelun suurhäiriön kriisiviestinnästä.

– Ehdotuksia Vuoden viestintäpalkintojen saajiksi tuli kiitettävästi, ja palkintoja olisi voinut jakaa erinomaisesta viestintätyöstä enemmänkin. Tuomariston valinnoissa korostuvat muutos- ja uudistumiskyky sekä ajankohtaiset yhteiskunnalliset viestintäteemat. Kaikkia palkittuja yhdistää vahva usko viestinnän ja vuorovaikutuksen voimaan sekä rohkea heittäytyminen uudenlaiseen tekemiseen, sanoo tuomariston työtä johtanut Taina Pieski.

ProComin viestintäpalkintoehdotukset on kerätty jäsenistöltä sekä muilta viestinnän ammattilaisilta. Lopullisen valinnan teki tuomaristo, johon kuuluivat Tampereen yliopiston puheviestinnän professori Pekka Isotalus, ProComin puheenjohtaja, liikenne- ja viestintäministeriön viestintäjohtaja Taina Pieski, Helsingin Sanomien toimittaja Marko Junkkari, Ellun Kanojen viestinnän tekijä Eeva Lehtimäki sekä ProComin toimitusjohtaja Elina Melgin.