MTV:n kevään 2016 ohjelmisto kiinnosti jälleen tv-katsojia. Suomalaiset viettivät yhtiön kanavien parissa tammi-toukokuussa noin kolme varttia päivässä. MTV:n kanavien 2,8 miljoonan päivätavoittavuus mahdollistaa mainostaja-asiakkaille kampanjoiden nopean toimivuuden.

Koko väestössä MTV:n osuus kaupallisten televisiokanavien katsojista oli lähes 47 % (tammi-toukokuu), mikä on 14 % prosenttiyksikköä enemmän kuin markkinakakkosella Nelonen Medialla. Pelkästään MTV3-kanava oli katsotumpi kuin Nelonen Median kanavat yhteensä. Tärkeässä päivittäisostopäättäjien kohderyhmässä MTV:n kaupallinen katseluosuus oli peräti 48 % ja yhtiön kanavat ovat katselluimpia myös halutussa 25-44 – ikäisten kohderyhmässä.

Tv-mainonnan määrällä mitattuna MTV on myös selkeä markkinajohtaja. Tammi-huhtikuussa puolet kaikista Suomessa tehdyistä televisiomainonnan investoinneista suuntautui MTV:lle.

– Kilpailu katsojien ajankäytöstä on kovaa. Uskomme terveeseen kilpailuun, joka kirittää yhtiöt tarjoamaan jatkossakin laadukasta ja monipuolista tv-sisältöä. Haluamme kiittää mainostajia ja suomalaisia tv-katsojia luottamuksesta, jonka avulla olemme edelleen markkinajohtaja, kertoo MTV:n toimitusjohtaja Jarkko Nordlund.

MTV on houkutellut kevään aikana erilaisia yleisöjä monipuolisella viihde-, urheilu- ja uutistarjonnallaan – myös niitä, jotka katsovat yleensä vähemmän televisiota. Esimerkkejä näistä sisällöistä olivat mm. Uutiset, Huippujengi ja Saturday Night Live. MTV:n uutis- ja sääohjelmat tavoittavat 1,3 miljoonaa suomalaista päivittäin. Jääkiekon MM-kisat nostivat MTV:n katseluosuuden huippulukemiin ja MM-finaalin yli 2,2 miljoonan keskikatsojamäärä rikkoi aiemmat ennätykset.