Paras juttu -kilpailun uutissarjan voitti verkkotoimittaja Juha Vainion Lännen Median lehdille kirjoittama juttu Vihasivusto tienaa yritysten mainoksilla. Ajankohtaisesta aiheesta oli tehty oma uutinen, jolla on yhteiskunnallista merkittävyyttä ja vaikuttavuutta. Jutun jälkeen tunnetut suomalaisyritykset vetivät mainoksensa pois MV-lehden sivuilta. Uutinen toi uuden näkökulman paljon julkisuudessa olleeseen aiheeseen.

Feature-sarjan voitti Lapin Kansassa ja Pohjolan Sanomissa julkaistu toimittaja Risto Pyykön Isän nimeen. Juttu on kiinteä, kerronnallisesti vahva ja hallittu feature-teksti, joka tuo uuden näkökulman urheiluun ja maahanmuuttokeskusteluun.

Vuoden kolmannessa sarjassa kilpailivat näkökulmajutut. Sarjan voitti pääkirjoitustoimittaja Tapani Luotolan Keskisuomalaiseen kirjoittama Keitossani on pian kärpänen. Kolumni on ajankohtainen ja tarttuu suureen yhteiskunnalliseen ongelmaan, globaaliin ruokaturvaan. Artikkelin rakenne toimii ja tekstistä paistaa kirjoittajan laaja yleissivistys ja taitavuus kolumnistina.

Paras juttu -kilpailuun osallistui 153 juttua. Tuomaristoon kuuluivat päätoimittaja Petri Karjalainen, toimittaja Elina Lappalainen ja toimittaja Panu Räty.

Parhaat sivut -kilpailun kaksi sarjaa olivat etusivu tai premiääri ja feature-sivut. Lehdet kilpailivat alle tai yli 10 000 kappaleen levikkiluokissa. Kaupunkilehdet osallistuivat pienempien lehtien sarjaan. Raati, johon kuuluivat graafinen suunnittelija, valokuvaaja Nina Huisman, creative director Antero Jokinen ja graafisen suunnittelun opettaja Christoffer Leka, arvioi kaikkiaan 117 sanomalehtisivua.

Helsingin Sanomat palkittiin levikiltään suurempien lehtien kilpailun uutisetusivujen parhaana. Palkitun aukeaman (15.11.2015) näyttävä, koko aukeamalle levittyvä kuvitus on tehty kiinnostavalla tavalla. Se on sommiteltu kauttaaltaan keskelle, mikä on sanomalehdissä poikkeuksellista. Luonnollinen valkoinen väri keskellä tekee siitä kiinnostavan. Otsikointi on iskevä.

Feature-sarjan voitti Lapin Kansan juttu Hissien sota (8.3.2015), jonka monipuolisen kuvituksen selkeä aikajana sitoo yhdeksi kokonaisuudeksi. Juttu on miellyttävä yhdistelmä kuvitusta ja infografiikkaa. Typografia on yksinkertainen mutta näyttävä, ei kuitenkaan liioiteltu. Kannen viittaus Tuntemattomaan sotilaaseen on dramaattinen, mutta asettaa lukijan oikeanlaiseen mielentilaan. Tylsät ja keskenään erilaiset henkilökuvat on saatu kiinnostaviksi yksinkertaisella ratkaisulla.

Levikiltään alle 10 000 kappaleen lehtien etusivujen sarjan voitti Raahen Seutu (17.9.2015). Sivulla on vahva typografia ja hyvä kuva. Vaikka kamppailulajit eivät muuten kiinnostaisi, tämä kiinnostaa. Kuva on hyvällä tavalla sisäänheittävä. Sivun typografiset hierarkiat on rakennettu hyvällä rytmillä ja väritykset toimivat hauskasti.

Feature-sarjan voitti Västra Nylandin Hon lever i två färgvärldrar (24.10.2015). Jutussa otsikko ja kuvat tukevat toisiaan yksinkertaisella tavalla toimien yllättävän hyvin. Hyvissä kuvissa on kauniit värikontrastit. Typografia on puhdas ja tyylikäs.