Wortexportin omistajat ovat sopineet koko osakekannan siirrosta Delingualle 29.2.2016. Wortexport oli viiden yksityishenkilön omistuksessa.

Delingua yhdistää 1960-luvulta saakka toimineen Wortexportin osaksi omaa käännösliiketoimintaansa ja jatkaa yhteistyötä Wortexportin noin 20 sopimussuhteisen kääntäjän kanssa.

Wortexportin toimitusjohtaja ja yksi omistajista Hans Zimmering vetäytyy eläkkeelle, mutta toimii jatkossa Delinguan hallituksen neuvonantajana.

Yhdistyneen yrityksen budjetoitu liikevaihto vuodelle 2016 on yli 4 miljoonaa euroa.

Delinguan toimitusjohtaja Katja Virtanen kertoo, että  Delingua ja Wortexport toimivat samassa segmentissä ja tekevät paljon käännöksiä vaativille asiakkaille, kuten pörssiyhtiöille ja vientiyrityksille, jotka edellyttävät käännöksissään äidinkielentasoista ilmaisua.

”Uskomme myös voivamme vahvistaa Wortexportin vanhoja asiakassuhteita tarjoamalla asiakkaille tulkkausta ja kielikoulutusta, jotka eivät ole kuuluneet Wortexportin palveluvalikoimaan. On kunnia ottaa vastaan viestikapula Hans Zimmeringiltä, joka yhtiökumppaneineen on valmis luovuttamaan käsiimme Wortexportin koko lähes 50 vuotisen historian.”