”Suomi tarvitsee nyt tapoja keskustella rakentavasti. Olisi hyvä, jos myös verkkokeskusteluihin löydettäisiin malli, joka kannustaisi rakentavaan vuoropuheluun”, sanoo Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtaja Atte Jääskeläinen.

Perinteisten uutistoimitusten rinnalle kutsutaan mukaan uusia tuttavuuksia ympäri Suomen, kuten startup-yrityksiä ja oppilaitoksia, mutta osallistujia odotetaan myös muista Pohjoismaista kuten Ruotsista ja Norjasta. Kansainväliset puhujavieraat ja workshoppien vetäjät saapuvat kertomaan alan uusimmista kehityshankkeista. Mukana ovat mm. Matt Cooke, Googlen News Labista sekä BBC Newsin sosiaalisen median päällikkö Mark Frankel.

”Uutistoiminnan edelläkävijöiden on välttämätöntä pysyä kansainvälisen kehityksen kärjessä. Ideoimalla yhdessä voimme luoda uutta, jolla on käyttöä sekä Suomessa että muuallakin”, Jääskeläinen sanoo.

Yhdessä tekemisen lisäksi joukkueita houkuttelee parhaan prototyypin valmistaminen. Voittajajoukkue pääsee kesäkuussa 2016 järjestettävään loppukilpailuun, GEN Summittiin, Itävaltaan Wieniin, jossa mittaa toisistaan ottavat vuoden parhaat tiimit ympäri maailman.

Gen Editors Lab on sarja hackday -tapahtumia, joita johtavat uutistoimitukset järjestävät ympäri maailman. Kaksipäiväisen Suomen Editors Lab -hackdayn järjestävät Yle ja Global Editors Network (GEN), ja sitä tukee Google News Lab.