”Comscoren lukujen perusteella tavoitamme enemmän suomalaisia kuin esimerkiksi Youtube. Comscoren laskenta sisältää puutteita, mutta videotavoittavuudesta heiltä saa parhaan tällä hetkellä käytettävissä olevan tiedon”, sanoo Ruudun liiketoiminnasta vastaava johtaja Jenni Nummela.

Ruutu Videoverkosto käsittää kaikki Sanoman verkossa Suomessa jakelemat erilaiset online-videosisällöt Nelonen Median tv-ohjelmista ja muusta ruutu.fi:n sisällöstä aina Ilta-Sanomien ja Helsingin Sanomien uutisvideoihin. Verkoston vahvuuksia ovat laadukas sisältö ja sen monikanavaisuus, joka ulottuu televisiosta nettitelevisioon, radioon, verkko- ja printtimediaan sekä sosiaaliseen mediaan.

”Ruutu Videoverkoston asema taitaa olla ainutlaatuinen maailmassa. Vahvuus koostuu Sanoman huikeasta tavoittavuudesta, sisältöjen kiinnostavuudesta ja eri videosisältöjen luovasta liikkuvuudesta suomalaisten suosimien eri sivustojen välillä. Tähän eivät kilpailijat pysty”, Nummela jatkaa.

Videosisällöillä on kyky synnyttää ilmiöitä, jotka ulottuvat verkostoa laajemmalle. Esimerkiksi Helsingin Sanomien Nytin lusikkavideosta tuli kansainvälinen somehitti, jota katsottiin pelkästään Facebookissa 67 miljoonaa kertaa ja jaettiin miljoona kertaa.

Verkoston kestohittejä ovat Vain elämää, Poliisit ja The Voice of Finland. Katsomisessa korostuvat myös esimerkiksi HS Sää, jääkiekon Liigan maalikoosteet ja suosikkisarjat. Uutisvideot ovat yksi verkoston vahvuuksista ja katsotuimmista sisältötyypeistä. Esimerkiksi viime vuoden lopulla viikolla, jona lakot pysäyttivät Suomen ja pakolaiskriisi oli kuumimmillaan, Ilta-Sanomien ja Helsingin Sanomien videoita katsottiin yli 6 miljoonaa kertaa.

”Vuonna 2016 Nelonen Media tarjoaa ennätysmäärän kotimaista ohjelmistoa, ISTV ja HSTV lisäävät uutis- ja ajankohtaistuotantoja ja livelähetyksiä. Ilta-Sanomat esimerkiksi lähettää 400 urheilutapahtumaa suorina lähetyksinä”, Nummela sanoo.