Uuden strategian myötä kaikki erilaiset Coca-Colat – perinteinen Coca-Cola, Coca-Cola Light/Diet Coca-Cola, Coca-Cola Zero ja Coca-Cola Life – sulautuvat yhteen ikonisen Coca-Colan brändipersoonan kanssa kaikkialla maailmassa, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Brändiuudistuksen yhteydessä Coca-Cola julkisti myös ensimmäisen uuden kansainvälisen kampanjansa seitsemään vuoteen. Uuden strategian mukaisesti toteutettu ja poikkeuksellisesti kaikkialla maailmassa nähtävä kampanja yhdistää kaikki Coca-Colat saman luovan toteutuksen alle. Kampanjan slogan on ’Taste the Feeling’.

“Taste the Feeling,” –kampanja käynnistyy Suomessa keskiviikkona.

Uuden brändistrategian mukainen kampanja tulee näkymään kaikkialla maailmassa, yli 200 maassa ja eri maat hyödyntävät kampanjan keskeisiä elementtejä paikallisesti. Kampanjan materiaali sisältää:

10 televisiomainosta
Yli 100 kampanjakuvaa
Uusi visuaalinen identiteetti
Uusi tunnusmusiikki ja äänilogo
Helposti jaettavia digitaalisia sisältöjä

“Taste the Feeling” –kampanja kertoo siitä, miten Coca-Cola tekee arjen hetkestä erityisen. Toteutuksessa keskitytään autenttisiin, aitoihin hetkiin, joiden keskiössä on itse juoma. Tämän lisäksi lopullisissa mainoksissa hyödynnetään Coca-Colan tunnettuja brändielementtejä nykyaikaisella tavalla: logoa (niin sanottu ’spencerian script’), punaista logokiekkoa ja ikonista lasipulloa.

Kampanja käynnistyy “Anthem” –nimisellä televisiomainoksella (Mercado-McCann). Spotti on kooste arjen pienistä hetkistä, joissa Coca-Cola on mukana: luisteluhetki ystävien kanssa, ensitreffit, ensimmäinen suudelma ja ensirakkaus. Tämä mainos nähdään Suomessa keskiviikosta 20.1.2016 alkaen.

Kampanjan televisiomainokset ovat neljän toimiston käsialaa: Mercado-McCann, Sra. Rushmore, Santo ja Oglivy & Mather New York. Filmit ovat välähdyksiä jokapäiväisistä tilanteista, tunteista ja kokemuksista, joissa ihmiset ovat nauttiessaan jäkylmää Coca-Colaa. Jokaisen filmin lopussa kaikki Coca-Cola –juomaperheen juomat näkyvät.

Taste the Feeling –tunnusmusiikki

Coca-Cola valitsi kolme nousevaa artistia kirjoittamaan ’Taste the Feeling’ -kampanjalle tunnuskappaleen, jota käytetään mm. televisiomainoksissa. Musiikista vastaavat artistit ovat Scott Fritz, Jeremy Bircher ja Josh Jones. Kappaleen laulusta vastaa kiinnostava musiikkialan tulokas, Lontoossa syntynyt ja Australiassa kasvanut laulaja-lauluntekijä Conrad Sewell. Hänen upea, pysäyttävä ja sielukas äänensä on myös hänen tavaramerkkinsä, joka tuli viime vuonna tutuksi mm. norjalaisen Kygo:n läpimurtosinkulta “Firestone”.

Lauluntekijä Avicii on tehnyt kampanjan tunnuskappaleesta erityisen Remix-version. Tätä selkeitä vaikutteita Aviciin tyylistä saanut versio kuullaan Coca-Colan UEFA EURO 2016TM –kampanjan ja Rio 2016 Olympic GamesTM -kampanjan musiikkina.

Tunnuskappaleen lisäksi teleivisiomanioksissa tullaan käyttämään myös seuraavia kappaleita:

Uusi versio Queenin ja David Bowien “Under Pressure” –kappaleesta
Nousevan artistin Alexander Cardinalen “Made for You” -kappale
Uusi versio Aviciin “Hey Brother” –kappaleesta
Uusi äänilogo

Uuden brändistrategian tueksi Coca-Cola on tehnyt myös uuden äänitunnisteen, musiikkilogon, joka korvaa jo vuosia käytössä olleen ’viiden nuotin’ äänilogon. Uusi äänilogo yhdistelee ääniä, jotka syntyvät nautittaessa Coca-Colaa, kuten mm. korkin poksahdus, hiilihapon sihinä jäissä ja virkistymisen äänet. Äänilogo kuullaan kaikissa televisiomainoksissa.

Kampanjakuvat

“Taste the Feeling” valokuvat ovat ottaneet arvostetut muotikuvaajat Guy Aroch ja Nacho Ricci, jotka ovat tuoneet kuviin nykyaikaista katutyyliä. Eri puolilla maailmaa kuvatut ihmiset nauttivat jääkylmästä Coca-Colasta erilaisissa jokapäiväisissä tilanteissa. Lopulliseen kuvavalikoimaan kuuluu yli 100 kuvaa, joita tullaan laajasti eri yhteyksissä mm. ulkomainonnassa ja myyntipisteissä.

Kuvissa Coca-Cola on keskeisessä roolissa ja jokainen kuva kertoo omaa tarinaansa. Kuvat on otettu lähietäisyydeltä ja ne välittävät hyvin henkilökohtaiselta tuntuvia hetkiä Coca-Colan kanssa. Kuvanottohetkellä Coca-Colalla ja sen juomisella on tarkoitus, hetki on erityinen ja nautittava.