Saksalaisten omistama Bauer Media Oy on Suomen johtava kaupallinen radiotoimija, johon kuuluvat radiokanavat The Voice, Iskelmä, Radio City, Radio Pooki, Radio Jyväskylä ja Play Radio. Nyt myös Nova siirtyy Bauer Median omistukseen. Valtioneuvosto on tänään hyväksynyt radiotoimiluvan siirron. MTV:n radioliiketoiminnan työntekijät siirtyvät Bauer Medialle vanhoina työntekijöinä kaupan vahvistuttua, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

– Novan mukaantulon myötä tavoitamme yhä laajemman joukon suomalaisia. Asemamme kaupallisen radion ykköstoimijana edellyttää meiltä jatkuvaa uudistumista ja muuttuviin tilanteisiin mukautumista, sanoo Bauer Media Oy:n toimitusjohtaja Leena Puntila.

– Myymme radioliiketoimintamme, koska tahdomme keskittyä omassa ydinliiketoiminnassamme yhä vahvemmin niin televisiopalveluiden kuin uusien digitaalisten liiketoimintojen, kuten MTV Katsomo -palvelun, kehittämiseen, kertoo vuoden loppuun asti MTV:n toimitusjohtajana toimiva Jani Koskinen.

Novan vahva uutistarjonta säilyy kaupan myötä. Novalla kuullaan myös jatkossa MTV:n uutisia, joita Bauer Media ostaa MTV:n uutisia tuottavalta Mediahubilta. MTV:n uutisia kuullaan tulevaisuudessa myös muilla Bauer Median radiokanavilla.

MTV:n ja Bauer Median tavoitteena on tehdä strategista yhteistyötä myynnin ja markkinoinnin sekä sisältöjen osalta. Kumppanuuksien myötä MTV pystyisi tarjoamaan asiakkailleen myös jatkossa radiomainontaa sisältäviä laajoja monimediaratkaisuja.