Kangaskorpi ottaa vastaan VKL:n puheenjohtajuuden toimittuaan liiton hallituksessa vuoden 2014 alusta. Sanomalehtien Liiton hallitukseen Kangaskorpi valittiin 2010, ja liiton hallituksen puheenjohtajana hän on toiminut vuoden 2014 alusta.

Kangaskorpi nostaa media-alan edunvalvonnan ydinkysymyksiksi mediasisältöjen arvonlisäverotasot, tasapainon julkisen ja yksityisen mediapalvelun välillä sekä jakelupalvelujen turvaamisen.

– Lehtien, kirjojen ja muiden mediasisältöjen arvonlisäveron alentaminen on tehokkain tapa turvata kotimaisen median tulevaisuutta. On tärkeää, että Suomen hallitus toimii määrätietoisesti sen puolesta, että digitaalisen median kuluttajavero lasketaan printtituotteiden tasolle, Kangaskorpi painottaa.

VKL:n puheenjohtajana tämän vuoden loppuun asti toimiva Pekka Soini on hoitanut tehtäväänsä talouden laman ja media-alan murroksen vuosina.

– Haastavina aikoina yhteistyön merkitys korostuu. VKL on viestinyt päättäjille ”yhdellä äänellä”, jotta kotimaisten mediayritysten toimintaedellytyksiä ja kykyä vastata kansainväliseen kilpailuun ei heikennettäisi.

Soinin mukaan Juha Sipilän hallituksen ohjelma ja liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin toimet osoittavat, että toimialan viesti on ymmärretty.

– Iso käänne myönteiseen on tapahtunut. Odotamme toiveikkaina konkreettisia toimia. Viime aikojen tapahtumat Euroopassa korostavat kotimaisen riippumattoman median roolia maailman jäsentäjänä ja selittäjänä, Soini sanoo.

VKL:n syyskokouksessa hallituksen uusiksi jäseniksi valittiin toimitusjohtaja Jari Avellan, PunaMusta Oy, toimitusjohtaja Pekka Harju, Otavamedia Oy, toimitusjohtaja Pia Kalsta, Sanoma Media Finland Oy, ja toimitusjohtaja Sari Niemi, Koliprint Oy.

VKL:n hallituksen kokoonpano 1.1.2016 alkaen

Puheenjohtaja
Konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi, Keskisuomalainen Oyj

Jäsenet
Toimitusjohtaja Jari Avellan, PunaMusta Oy
Toimitusjohtaja Juha Blomster, A-lehdet Oy
Toimitusjohtaja Pekka Harju, Otavamedia Oy
Toimitusjohtaja Pia Kalsta, Sanoma Media Finland Oy
Toimitusjohtaja Timo Julkunen, Bonnier Kirjat Suomi Oy WSOY/Tammi
Liiketoimintajohtaja Jaakko Ketonen, TS-Yhtymä Oy
Toimitusjohtaja Jarmo Koskinen, Kaakon Viestintä Oy
Päätoimittaja Antti Marttinen, Verotieto Oy
Toimitusjohtaja Sari Niemi, Koliprint Oy
Toimitusjohtaja Seppo Rantala, Helprint Oy
Toimitusjohtaja Jaakko Ujainen, Pohjankyrön Media Oy
Toimitusjohtaja Kirsi Harra-Vauhkonen, Sanoma Pro Oy