Tuomariston mukaan Karjalan Heili on hyväntuulinen kaupunkilehti, jonka jutuissa on tunnetta: se otsikoi rohkeasti ja uskaltaa käyttää huumoria. Vahvasti paikallinen lehti osaa myös valtakunnallisten aiheiden lokalisoinnin. Lehdessä kuuluu lukijan ääni.

Toiseksi kilpailussa sijoittui espoolainen Länsiväylä ja kolmanneksi Uusi Rovaniemi. Kunniamaininnan sai Selänne-lehti Haapajärveltä.

Kymmenen parhaan kaupunkilehden joukkoon sijoittuivat lisäksi Forum24, Helsingin Uutiset, Itäväylä, Lounais-Lappi, Tamperelainen, Uusi Lahti ja Vantaan Sanomat.

Parhaana kaupunkilehtien verkkopalveluna palkittiin Uusi Lahti.

Parhaat kaupunkilehdet valitsi raati, jossa oli mukana Haaga-Helia ammattikorkeakoulun journalistiopiskelijoita eri vuosikursseilta ja kaksi ammattilaisjäsentä. Opiskelijat olivat Emma Karki, Sandra Lamppu, Ellinoora Lievonen, Kati Oksman, Anu Vaheristo ja Mari Yli-Sirniö. Heidän työskentelyään ohjasi journalismin lehtori Sari T. Tiiro. Lehdenteon ammattilaisten näkemyksiä edustivat Seinäjoen kaupungin vs. viestintäpäällikkö Krista Rintala ja emerituspäätoimittaja, vapaa toimittaja Jouko Pensaari.

Vuoden kaupunkilehtijutun kirjoitti Veera Vasara

Kaupunkilehtijuttukilpailun voitti toimittaja Veera Vasara Uusi Rovaniemi -lehteen kirjoittama juttu Hoitaja toi huolensa julki. Juttu on oivaltava muistutus siitä, että pelkkä hyvä, ajankohtainen aihe ei riitä, tarvitaan myös kirkas näkökulma ja toteutustapa. Jutussa on esimerkillisen ratkaisukeskeinen ja aktiivinen ote. Juttu nostaa samalla lehden mielipidepalstan arvoa lukijan silmissä ja muistuttaa, että moni loistava idea lähtee nimenomaan lukijasta.

Juttukilpailun toisen palkinnon sai Lounais-Lapin päätoimittaja Tiina Nousiainen palvelukodin arjesta kertovalla jutullaan Inhimillistä ylellisyyttä. Kolmanneksi kilpailussa tuli toimittaja Anne Torvisen Uusi Rovaniemi -lehteen kirjoittama juttu Persu ja mamu – hyvät ystävät.

Voittajat valitsi Helsingin Sanomien kotimaantoimituksen esimies Mira Mäkelä.

Johanna Erjonsalolle jälleen kaksi palkintoa kuvakisassa

Valokuvaaja Johanna Erjonsalon kuva Vantaan Sanomien juttuun Tsunami pyyhki Terhin elämän uusiksi on vuoden kaupunkilehtikuva. Perustelun mukaan voittajakuva on voimakas henkilökuva, jossa hieno valo ja pienellä syväterävyydellä häivytetty tausta antavat kuvalle filosofista syvyyttä.

Johanna Erjonsalo sai myös kilpailun toisen palkinnon Vantaan Sanomissa julkaistulla kuvallaan jutussa Lumilautailijoilta meni harjoituspaikka. Kolmanneksi sijoittui Toni Rasinkankaan kuva, joka on julkaistu Hämeenlinnan Kaupunkiuutisten jutussa Mennäänkö piiloleikkipuistoa.

Parhaat kaupunkilehtikuvat valitsi valokuvaaja Jussi Nukari STT-Lehtikuvasta.

Kaupunkilehtikilpailun voittajat palkittiin Sanomalehtien Liiton Suurilla lehtipäivillä Kouvolassa 5.11.2015.