Tuomariston mukaan lehti on vahvasti asialähtöinen ja monipuolinen paikallislehti, joka ei vain esitä tietoa vaan tuottaa sitä myös itse. Ulkoasultaan Uutis-Jousi on tiivis ja tasapainoinen.

Sarjassa toiseksi sijoittui UutisOiva, joka ilmestyy Ikaalisissa ja Hämeenkyrössä. Kolmanneksi sijoittui Kaarina-lehti. Yksipäiväisten lehtien verkkokilpailun voitti pälkäneläinen Sydän-Hämeen lehti.

Kaksi kertaa viikossa ilmestyvistä paikallislehdistä parhaana palkitaan Parkanossa ilmestyvä Ylä-Satakunta. Tuomaristo toteaa, että lehti ottaa konkreettisesti roolinsa paikallisdemokratian edistäjänä. Toimituksen keskusteleva ote asioihin ruokkii paikallista vuoropuhelua, mikä näkyy myös lehden vilkkaalla yleisönosastopalstalla.

Toiseksi sijoittui Loviisan Sanomat ja kolmanneksi Kankaanpään Seutu. Kaksipäiväisten lehtien verkkokilpailun voitti Jämsän Seutu.

Vähintään kolme kertaa viikossa ilmestyvät lehdet kilpailevat kahdessa, toimitusten kokoon perustuvassa sarjassa.

Toimitukseltaan pienempien (1–9 henkeä) lehtien sarjan voitti Raahen Seutu. Perusteluissa tuomaristo toteaa, että lehti analysoi perusteellisesti eduskuntavaalien tulosta paikallisesta näkökulmasta. Raahen Seutu on ammattimaisesti tehty lehti, jossa erilaisista aiheista osataan kertoa napakasti ja täsmällisesti. Sarjan toiseksi sijoittui Pietarsaaren Sanomat ja kolmanneksi Nokian Uutiset.

Toimitukseltaan isompien (toimituksen koko yli 9 henkeä) useampipäiväisten lehtien sarjan voitti Västra Nyland Raaseporista. Tuomaristo toteaa, että lehti avaa lukijoilleen, mitä paikallisilla projekteilla ja hankkeilla on tavoiteltu ja mitä niissä on saatu konkreettisesti aikaan. Lehden pyrkimys monimutkaisten asioiden selkeyttämiseen näkyy myös sen hallitussa ulkoasussa ja vahvasti graafisessa ilmeessä.

Kakkoseksi sijoittui Porvoossa ja Loviisassa ilmestyvä Östnyland ja kolmanneksi Itä-Häme Heinolasta.

Vähintään kolme kertaa viikossa ilmestyvien lehtien verkkokilpailun voitti turkulainen Åbo Underrättelser.

Vuoden 2015 parhaat paikallislehdet valitsi journalistiikan ja visuaalisen journalismin opiskelijoista koostuva opiskelijaryhmä Tampereen yliopiston Median, viestinnän ja teatterin yksikössä. Arvioinnissa käytettiin YTT Heikki Heikkilän ja koulutussuunnittelija Pia Sivusen paikallislehtiä varten laatimaa kriteeristöä.

Paikallislehtikilpailuun osallistui 76 lehteä ja 35 verkkopalvelua. Parhaat paikallislehdet palkittiin  Sanomalehtien Liiton Suurilla lehtipäivillä Kouvolassa 5.11.2015.