Yle Tunnuksen tarkoituksena on helpottaa Ylen verkko- ja mobiilipalveluiden käyttöä ja lisätä käyttäjien toivomaa personointia. Tällä hetkellä Yle Tunnus toimii esimerkiksi Yle Areenassa, jolla on päivittäin yli puoli miljoonaa käyttäjää. Myös Ylen Uutisvahtiin kirjaudutaan Yle Tunnuksella kun halutaan laiteriippumaton ja säilyvä käyttäjäprofiili. Tämän lisäksi Yle Tunnus on käytössä YleX:n sekä Yle Oppimisen palveluissa.

Tunnuksen avulla käyttäjä voi luoda Yle Areenaan listan omista suosikkiohjelmistaan. Suosikiksi merkityt ohjelmat ja sarjat näkyvät kirjautuneen käyttäjän Areena-etusivulla. Kirjautunut käyttäjä voi myös helposti jatkaa kesken jääneen ohjelman katselua tai kuuntelua myös eri laitteella ja saada helposti tiedon uusista jaksoista. Lisäksi suosikeista muodostuu automaattinen Suosikit-sivu, jonka kautta ohjelmia pääsee katselemaan ja kuuntelemaan. Suosikkeja voi tehdä sekä tv- että radio-ohjelmista ja niitä voi myös poistaa.

“Verkkopalvelukehityksemme visiona on on paras henkilökohtainen käyttökokemus kaikille suomalaisille. Kohdennamme sisältömme tulevaisuudessa tarkemmin esimerkiksi eri ihmisille sopiviin henkilökohtaisiin käyttötilanteisiin. Yle Tunnus tekee visiomme mahdolliseksi”, sanoo strategiapäällikkö Jari Lahti.

Ylen tavoitteena on, että Tunnuksella on miljoona käyttäjää vuonna 2017.