Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta. Alma Media kirjaa kaupasta arviolta 1,3 miljoonan euron myyntitappion vuoden 2015 tulokseensa. Alma 360 Oy:n liikevaihdon vuodelta 2015 arvioidaan olevan noin 10 miljoonaa euroa.

Yrityskaupalla ei ole vaikutusta Alma 360 Oy:n henkilöstöön.

”Kasvava sisältömarkkinointi on kiinnostava liiketoiminta-alue, mutta nyt näemme parhaaksi fokusoida toimintaamme. Otavamedia on Alma 360:lle paras mahdollinen omistajayhtiö, josta kaupan myötä tulee selkeästi markkinajohtaja tällä liiketoiminta-alueella. Tämä tarjoaa myös asiakkaille selkeitä hyötyjä ja uusia mahdollisuuksia”, Alma Median Talousmedia ja yrityspalvelut -segmentin johtaja Juha-Petri Loimovuori toteaa.

”Asiakas- ja sidosryhmäviestinnästä, sisältömarkkinoinnista ja niihin liittyvästä liikkuvasta kuvasta on mahdollisuus rakentaa Otavamedian kolmas kivijalka aikakauslehtien kustantamisen ja digitaalisen liiketoiminnan rinnalle. Uskomme vahvasti, että kaikilla kolmella alueella on mahdollisuus hakea kasvua ja kannattavuutta”, Otavamedian toimitusjohtaja Pekka Harju jatkaa.

Otavamedian alkuvuodesta hankkimasta MCI Press Oy:stä, Otavamedian Asiakasviestinnästä, DeCo Mediasta ja Alma 360:stä muodostetaan yhtiö, jonka toimitusjohtaja on Mika Suortti. Uuden kokonaisuuden liikevaihto on lähes 20 M€ ja se työllistää yli 100 henkeä. ”Nyt syntyvällä uudella yhtiöllä on hienot näytöt ja vahva osaaminen tehdä ajateltua sisältöä ja mitatusti vaikuttavaa viestintää”, Mika Suortti kommentoi.